Az EU brüsszeli szakmai gyakorlatot hirdet újságíró-hallgatók és fiatal újságírók számára

MTI

2024.04.08. 19:10

A résztvevőknek a programmal kapcsolatban felmerülő minden költségét az Európai Bizottság állja

Az Európai Bizottság hétfőn bejelentette, hogy pályázat útján képzési programot ajánl az európai uniós tagországokban és szomszédságukban élő újságíró-hallgatók és fiatal újságírók számára brüsszeli szakmai gyakorlat keretében az uniós kohéziós politikáról, azaz a belső gazdasági felzárkóztatás rendszeréről.

A brüsszeli közlemény szerint a leendő újságíróknak szóló Youth4Regions program sikeres pályázói októberben egyhetes szakmai gyakorlaton vehetnek részt Brüsszelben, ahol képzéseket szerveznek számukra, együtt dolgozhatnak tapasztalt újságírókkal, valamint ellátogathatnak több uniós intézményhez és médiával foglalkozó szervezethez.

A program keretében az uniós tagállamok, az unióval szomszédos országok és a csatlakozásra váró országok újságíró-hallgatói és fiatal újságírói nyújthatnak be pályázatot három kategóriában: általános újságírás, sajtófotó és videós újságírás.

A résztvevőknek a programmal kapcsolatban felmerülő minden költségét az Európai Bizottság állja - közölték.

A Youth4Regions uniós kezdeményezés célja az újságíró-hallgatók és a fiatal újságírók szakmai gyarapodásának elősegítése azáltal, hogy közvetlen kapcsolatot biztosít az Európai Unió intézményeivel, Brüsszelben dolgozó újságírókkal és médiaszakmai szervezetekkel.

Hasonló programokat 2017 óta szervez az Európai Bizottság, és ezek keretében már több mint 210-en vehettek részt brüsszeli szakmai gyakorlaton.

.