Mit süssünk húsvétkor? - Mennyei, villámgyors sütik, melyek az ünnepi asztalon is megállják a helyüket
Húsvét
alon.hu
2025.04.20. 13:57
Mit süssünk húsvétkor? - Mennyei, villámgyors sütik, melyek az ünnepi asztalon is megállják a helyüket.
Kókuszos csiga
Mit süssünk húsvétkor? - Kókuszos csiga
Hozzávalók a tésztához
45 dkg liszt
25 dkg margarin
3 tojássárgája
3 dkg élesztő
1-1,5 dl tej
Hozzávalók a kókuszos krémhez
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
A tetejére
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
A kókuszos csiga elkészítése
Az élesztőt a tejben futtassuk fel.
A lisztet, a margarint és a tojássárgáját az élesztővel jól gyúrjuk össze.
Gőz fölött, keverjük ki a 3 tojásfehérjét a 20 dkg porcukorral. Vigyázzunk, ne legyen se folyós, se túl kemény, mert különben nem lehet rákenni a tésztára. Ha kész, keverjük bele a kókuszreszeléket is.
A tésztát osszuk öt részre és egyesével, jó vékonyra nyújtsuk ki.
Kenjük rá a krém 1/5-öd részét.
Ezután tekerjük fel, mint a kakaóscsigát, és kb. 1 cm-es vastagságúra szeleteljük fel.
Rakjuk tepsibe és 160 fokon süssük készre. (Figyeljünk, mert hamar sül!)
Ha kész, forgassuk meg mindegyik darabot a vaníliás cukorral elkevert porcukorba.