Jennifer Aniston ma ünnepli születésnapját - Érdekességek a hollywoodi sztárról

alon.hu

2021.02.10. 23:47

Február 11-én ünnepli születésnapját Jennifer Aniston.

Gondolta volna, hogy Jennifer Aniston amerikai színésznő 1969-ben született?

Pedig, igen. A színésznő 1969. február 11-én született. Szülei színészek, édesapja görög származású. Sőt, még egy színésszel büszkélkedhet a család, Jennifer keresztapja, a Kojakként ismert nyalókás felügyelő, Telly Savalas.

Jennifer Aniston, a Jóbarátok (1994-2004) című szituációs komédiában, Rachel Green szerepében lett népszerű és ismert. Olyannyira, hogy még hajviselete is divatot teremtett. Számos divatmagazin, a világ legszebb nőit tartalmazó listájára felkerült. A People Magazin az 50 legszebb embere közé választotta.
2012-ben csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán. 

Brad Pitt-tel való párkapcsolata állandó témája a bulvársajtónak, pedig mindössze 5 évig voltak házasok. Jennifer és Brad Pitt 2000 és 2005 közötti házasságukban gyermekük nem született. Amióta szakítottak, a Jen és Brad-rajongók nem akarják ezt elfogadni, így újra és újra összeboronálják őket. Azóta mindketten találtak - többször is - új párt maguknak.

2015-ben Jennifer Aniston, Justin Theroux-val színész, forgatókönyvíró, filmrendezővel házasodott össze, majd 2 év együttélés után, útjaik különváltak.

Jennifer Aniston díjai:

Többször jelölték Emmy- és Golden Globe-díjra. 2002-ben, "A legjobb színésznő vígjáték sorozatban" járó Emmy-díjat, 2003-ben pedig a Golden Globe-díjat "A legjobb színésznő vígjáték tv-sorozatban" is megkapta; mindkettőt a Jóbarátokban nyújtott alakításáért.

Jól jövedelmező szerepei:

Számos sikerfilmben szerepelt, főleg komédiában vagy a romantikus vígjátékban ráosztott szerepekben brillírozott igazán. A legtöbbet a Kellékfeleség (eredeti cím: Just Go with It) című romantikus vígjátékkal kereste, - 10 millió dollárt -, bár a legtöbb negatív kritikát is ez a filmje kapta. Ebben egy elvált nőt játszik (Katherine Murphy), két gyerekkel.
Összehasonlításként a Jóbarátok, a legjobban fizetett 9. évadában, ami 24 részes, és a 10. évadában, ami 18 részes volt, minden egyes epizódért 1 millió dollárt zsebelhetett be. Csak ez a két utóbbi évad 42 része, 42 millió dollárt hozott a konyhára, Rachel megformálásáért.

Jennifer Aniston további ismertebb filmjei:

Ő az igazi (eredeti cím: She's the One), Hivatali patkányok (eredeti cím: Office Space), A minden6ó, az Azt beszélik (eredeti cím: Rumor Has It) Kevin Costner és Shirley MacLaine oldalán. 
Szakíts, ha bírsz (The Break-Up) című filmben Vince Vaughn-nal játszott, akivel 2005. és 2006. között egy párt is alkottak.
A Marley meg én (Marley & Me) című filmben Owen Wilson oldalán, A lekoptathatatlan (eredeti cím: Management), a Derült égből szerelem (Love Happens), Exférj újratöltve (The Bounty Hunter) Gerard Butler oldalán.
2011-ben a Kellékfeleség (Just Go with It) Adam Sandler oldalán, és szintén ebben az évben a Förtelmes főnökök (Horrible Bosses), majd a második részben 2013-ban újra. 
2016-ban az Anyák napja (eredeti cím: Mother's Day) című filmvígjátékban Kate Hudson, Shay Mitchell, Julia Roberts mellett. A Hivatali karácsony (eredeti cím: Office Christmas Party) című 2016-os filmben szintén játszott.

.