ALON-tipp: különös és népszerű karácsonyi ajándékok

2010.12.19. 16:43

Hátha tudunk segíteni a választásban.

Extrém ajándékok

Minden évnek megvannak a maga sláger ajándékai – évekkel ezelőtt minden kölyök meg volt veszve az mp3 lejátszóért, azelőtt meg a tamagocsiért? Az áruhitelek számát jelentősen növelő LCD tévékről nem is beszélve… Nyilván az iPod egész jó helyezést ér el idén, ahogy a Blackberry is, de azért egy kicsit még körülnéztünk.

 Nagy divat a saját fényképeinkkel nyomtatott naptár, vagy egyéb ajándéktárgy. Fotókönyvet már 3000  forinttól lehet rendelni (ez a legegyszerűbb kivitelt jelenti természetesen), az asztali naptárak ára 3000-nél kezdődik, poháralátétek, bögrék kétezerért is vannak már az erre szakosodott üzletekben. Végignézve a budapesti plázák karácsony előtti árudömpingjét, ezek tűnnek a megfizethető kategóriában az egyik legjobb választásnak, lévén, hogy egyedi, személyre szóló ajándékról van szó.
 
Fotókönyv
 
Beteg ötletnek hangzik elsőre, sőt, másodikra és harmadikra még inkább: a házikedvencek megajándékozása cica- vagy kutyaparfümmel. Az egyik online kutyás boltban 3250-ért rendelhetünk ilyesmit, ha nincs jobb dolgunk, és meg akarjuk utáltatni magunkat kutyánkkal, macskánkkal. Az 50 ml-es kiszerelésű illatszer egy virágillatú parfüm, bergamott narancs, ylang ylang, jázmin és fehér pézsma hozzáadásával, hogy „kedvence mindig friss, finom illatú legyen”…
 
Jukebox
 
Exkluzív és jópofa: retró zenegép kinézetű cédélejátszó és rádió. A jukebox ára egy nosztalgiatermékeket forgalmazó üzletben 55.900 forint, online rendelés esetén valamivel olcsóbb.
 
Extrém ajándékok tekintetében igazi kincsesbánya a bigyoshop.hu, az oldalon olyasmiket találunk, mint például: Like pecsét, hogy papíron is tudjuk lájkolni (3.250,-), Darth Vader fejet formázó USB elosztó (11.900,-), kámaszútra dobókockák egyéni fantázia szerint alakítható szextársasjátékokhoz (1.250,-), sudoku vécépapír (1.950,-), vagy a billentyűzetbe illeszthető ANY KEY (1.250,-)…
 
Extrém ajándékok
 
Akit érdekel a dolog, például itt tud körülnézni retro elektronika ügyben.

 

 Az élményajándékok, utazási utalványok sem vesztettek népszerűségükből, egyre több helyen kínálják bevásárlóközpontokban felállított standokon, díszdobozba csomagolva az utalványt.
 
Szódagép
 
A konyhai termékek közül már tavaly is jól fogyott a kapszulás kávéfőző (20-30 ezer forint), hátránya, hogy elég drága bele a kávékapszula, és nem is árulják minden sarki boltban; és viszonylag új dolognak számít a kisméretű szódagép (utolsó kép). A legegyszerűbb 8000-be kerül, de van negyvenötért is. A szifon mintha egyszerűbb lett volna... Tényleg, olyat árulnak még valahol?
 

 

.