Hirdetés

Októberre lesz kész a felújított szombathelyi aluljáró

2014.09.09. 14:02

Huszonegy és fél millióba kerül, de már most vannak hozzá térfigyelő kamerák.    

Hirdetés

Huszonegy és fél millióba kerül, de már most vannak hozzá térfigyelő kamerák.

 

 

Huszonegy és fél millióba kerül, de már most vannak hozzá térfigyelő kamerák. 

Az aluljáró Szombathely gyalogos közlekedésének egyik központja, városrészeket köt össze. Funkcióját ugyan betölti, de esztétikailag hagy kívánni valót maga után – mondta Puskás Tivadar, polgármester a szombathelyi aluljáróban rendezett keddi sajtótájékoztatón.

Egy hónap múlva lesz kész a felújított szombathelyi aluljáró

Szombathelyhez méltóvá próbáljuk tenni a helyszínt – tudtuk meg a polgármestertől.

Nem csak a mozaikkal burkolt felületeket, hanem a vakolt részeket is felújítják. Sőt olyan anyaggal vonják be, amivel jövőben könnyen tisztítható lesz.

Szódabikarbóna és víz együttesével, nagy nyomással tisztítják a felületeket. Kisvárady-Papp Miklós, a Profett szakértője megkérdezésünkre elmondta, hogy ez a technológia Amerikából származik. A 70-es évek végén a Szabadság-szobrot ezzel a módszerrel tisztították meg. Nagy előnye a szódabikarbónának, hogy a felületre évre elporlad, és úgymond leborotválja a szennyeződést. Nem okoz felületi sérülést és környezetbarát.

Huszonegy és fél millióba kerül, de már most vannak hozzá kamerák.   Az aluljáró Szombathely gyalogos közlekedésének egyik központja, városrészeket köt össze. Funkcióját ugyan betölti, de esztétikailag hagy kívánni valót maga után – mondta Puskás Tivadar, polgármester a szombathelyi aluljáróban rendezett sajtótájékoztatón.   Szombathelyhez méltóvá próbáljuk tenni a helyszínt – tudtuk meg a polgármestertől.   Nem csak a mozaikkal burkolt felületeket, hanem a vakolt részeket is felújítják. Sőt olyan anyaggal

És akkor jöjjenek az összegek: tizenhárom millióból pucolják ki az aluljárót, öt millióba került a világítás korszerűsítésére, három és fél millióért térfigyelő kamerákat telepítettek, amit aztán bevontak a közterületi kamerarendszerbe. Huszonnégy órán keresztül figyelik a közterület-felügyelők a helyszínt.

Lendvai Ferenc, a Városfejlesztési, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke szerint ha a kamerarendszer ellenére mégis rongálás, graffitizés lesz, öt percen belül intézkedni tudnak a közterület-felügyelők.

 Egy hónap múlva lesz kész a felújított szombathelyi aluljáró

Kampányidőszak van, erre Lendvai Ferenc fel is hívta a sajtó figyelmét: „az aluljáró felújításával a négy évvel ezelőtti ígéretünket teljesítjük most a napokban, az elkövetkező hetekben.”

Takátsné Tenki Mária, a belváros képviselőjeként hozzátette, hogy nem mondott le arról a szándékáról, hogy a falfelületeket iskolások képzőművészeti alkotásaival díszítsék.

Galéria