Amerikai autók találkozója lesz a hétvégén Komáromban

2013.08.06. 07:36

Amerikai autók találkoznak a hétvégén a komáromi Monostori Erődben, a szervezők 1300 résztvevőre és 20 ezer nézőre számítanak az ország legnagyobb amerikai autós fesztiválján.

Hirdetés    Szombaton délben egy "össznépi gázfröccs" után több száz autó indul Komáromba és Révkomáromba a kétórás felvonulásra, majd az erőben található betonpályán rendeznek gumifüstöltető és szlalomversenyt, valamint hitelesített műszerrel keresik a találkozó leghangosabb autóját - közölték a szervezők az MTI-vel.

    Speciális amerikai autós mutatvány a lowriderek (mélygördülők) bemutatója, ahol távirányítóval táncoltatják az "ugráló autót" és az autótaposás, amelyben a traktor méretű gumikkal felszerelt bigfootok egyszerre két kisebb, jellemzően japán gyártmányú kocsit lapítanak az aszfaltba.

    Vasárnap a résztvevők 15 kategóriában versenyezhetnek, díj jár a legszebb motorért, a legszebb restaurálásért, a leghosszabb és a legmesszebbről jött autóért. A díjak átadása után a tombola szerencsés nyertese egy közlekedésre alkalmas amerikai gyártmányú gépkocsival távozhat a 12. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválról.