Ámokfutó traktoros Nagykanizsán

2012.01.09. 15:58

Állítása szerint nem vette észre, hogy több villanypóznát is kitört.

Nagykanizsai traktoros ámokfutás

Állítása szerint nem is vette észre, hogy a reggeli órákban több villanypóznát is kitört egy traktoros Nagykanizsán; az egyik betonoszlopnak egy motoros is nekihajtott - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A mezőgazdasági gép a nagykanizsai Csengery utcán haladt a miklósfai városrész irányába, amikor vontatmánya beleakadt az út felett átívelő magasfeszültségű vezetékbe. A vontató a kábeleket húzva az úttestre döntötte a beton tartóoszlopot, de megállás nélkül továbbment, majd nem sokkal később Miklósfán egy újabb póznát is megrongált.

Nagykanizsai traktoros ámokfutás

Míg a közlekedési rendőrök megérkeztek az első helyszínre, egy segédmotor-kerékpáros az ott úttestre borult villanyoszlopnak ütközött, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A baleset helyszíni szemléje még tartott, amikor a rendőrök Beleznán, Jankapuszta településrészen megtalálták a mezőgazdasági vontatót és vezetőjét. A férfi "feltehetőleg nem észlelte az általa okozott balesetet", de ittasság gyanúja nem merült fel - közölte a rendőrség.

Nagykanizsai traktoros ámokfutás

Az MTI helyszíni információja szerint a traktoros több betonoszlopot is megrongált a beakadt és megrántott légvezetékekkel a további településeken át tartó, nagyjából húsz kilométeres útján. A széttépett kábelek és a kitört oszlopok miatt több településrészen is áramkimaradások voltak, Miklósfán a kábeltévé szolgáltatása is szünetelt.

.