Gyógyszertári háttérből adódó szaktudás - Arcanum Gyógyszertár és Webpatika

2015.12.19. 07:47

Kevés igazi webpatika van az országban, az Arcanum ilyen.

Kevés igazi webpatika van az országban, amely nem csak a nevében internetes gyógyszertár. Az Arcanum ilyen.

Manapság vásárlásaink egyre nagyobb részét webáruházakban bonyolítjuk le, hiszen ez a megoldás sok esetben kényelmesebb, gyorsabb, mintha sorra járnánk az üzleteket. Ráadásul egy webáruházban a választék is nagy, sokszor jóval olcsóbban hozzájuthatunk az egyes termékekhez, a kiszállításra sem kell sokat várni, hiszen egy-két napon belül megkapjuk a csomagunkat, és számos esetben csomagolási díjat és postaköltséget sem számítanak fel.

Nem csoda hát, ha a fokozódó vásárlói érdeklődés hatására egyre több webáruház nyílik. 

Csakhogy mint oly sok esetben, itt is érdemes résen lenni, hogy kiszűrhessük azokat az áruházakat, amelyek nem megbízhatóak.

Különösen fontos az óvatosság akkor, ha gyógyszereket, gyógyhatású készítményeket, táplálékkiegészítőket vásárolunk, hiszen a híradásokban rendre felbukkannak az arról szóló hírek, hogy bizonytalan eredetű, vagy éppen hatástalan termékek is forgalomba kerültek. Arról nem is szólva, hogy a akár komoly baj is származhat abból, ha nem tudjuk, valójában mit is szedünk be.

A webes gyógyszerrendelést Magyarországon szigorúan szabályozták.

Az alaphelyzet, hogy gyógyszert csak gyógyszertár árusíthat.

És ez a gyógyszer is csak recept nélkül kapható lehet. Ez a vásárlók érdeke is, hiszen így kizárólag olyan termékek kerülnek hozzájuk, amelyeknek forgalmazását hazánkban engedélyezték.

Országosan összesen harmincnál is több webpatika működik, főképp budapesti székhellyel.

Vas megyei is van közöttük, a Rumban található Arcanum Gyógyszertár és Webpatika.

A kis faluban lévő gyógyszertár 2008-ban nyitott meg. 2008-tól működik a webpatika is. 

A termékkínálatban a recept nélkül kapható gyógyszereken kívül, étrendkiegészítők, gyógyteák, kozmetikumok, energy termékek, gyógyvizek is megtalálhatóak. A hagyományos gyógyszereken kívül az alternatív gyógyászati termékek (például a homeopátiás szerek, Deva-termékek, Schüssler-készítmények), néhány arjuvédikus termék, és az energetikai gyógyászatot képviselő ásványi ékszerek sem maradnak le a palettáról. 

Ha valakinek potencianövelőre, szépségápolással kapcsolatos termékre, önvizsgálati tesztre van szüksége, ezeket is megrendelheti.

A Betegség és terápia című menüpontban a gyakori betegségek, illetve elváltozások kezelésének lehetőségeiről olvashat.

És amitől az Arcanum Gyógyszertár és Webpatika több, mint egy drogéria, az

a gyógyszertári háttérből adódó szaktudás. 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a leendő vásárlók internetes rendelés esetén is megkérdezhetik „gyógyszerészüket”, hiszen telefonon vagy e-mailben szakgyógyszerészek válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Az Arcanum arra is gondolt, hogy segítse azokat, akik még nem tudják, mit vásároljanak a szeretteiknek karácsonyra. Válogasson ön is.

Arcanum Patika és Webpatika

Rum, Szombathelyi út 1.

Telefon: 06-94-379-028

email: info@arcanumpatika.hu

Nyitva tartás: Hétfő, kedd, szerda: 9-től 15 óráig; csütörtök: 9-től 17 óráig; péntek: 9-től 15 óráig. Ebédszünet: 12-től 12.30-ig.

Webpatika: http://bolthely.hu/arcanum/

Ügyfélszolgálat: 9 és 15 óra között, a 06-94-379-028-as telefonszámon

 

.