Átadták az új sárvári fürdőt: látvány és értelem (képgalériával)

2010.12.16. 18:58

A sárvári fürdő csütörtökön átadott új szárnya minden tekintetben állja az európai versenyt. Sőt. Képek.

A sárvári fürdő csütörtökön átadott új szárnya minden tekintetben állja az európai versenyt. Sőt. Képek.

Az utóbbi időben többször is elhangzott, hogy a nyugat-magyarországi fürdőknek nem annyira egymással, mint a határon túli létesítményekkel kell versenyezniük. Nos, a sárvári fürdő csütörtökön átadott új szárnya minden tekintetben állja a versenyt. Sőt.

Képek.

Miközben a megnyitóra várok, bejárom a sárvári fürdő új szárnyát. A decemberi napsütésben úszó létesítmény több mint impozáns.

Az új sárvári fürdő átadása

Gyakorlatilag olyan, mintha egy második fürdő épült volna, egy olyan, amely Európában bárhol lehetne.

Miközben a halakat fotózom – mert hát ilyenek is úszkálnak az akváriumban és a kis tavacskában – a következő csoportosítás jut eszembe - talán egyszer tanítják majd valami EU-s tanfolyamon.

Az új sárvári fürdő átadása

A Magyarországra érkező pályázati EU-pénzek felhasználási lehetőségei a gyakorlatban:

1. Költsük el valami tökéletes ostobaságra
2. Költsük el valami látványosra, aztán majd lesz valami
3. Költsük el valami értelmesre, ami később pénzt hoz
4. Költsük el valami látványosra, ami értelmes, és később pénzt is hoz

Az új sárvári fürdő átadása

Nos, a sárvári fürdő fejlesztései egyértelműen a negyedik kategóriába tartoznak. A tudósító – aki nem mellesleg vízimádó – így csütörtökön csak áll a sok csobogás között, azzal megnyugtató a tudattal, hogy vannak dolgok és helyszínek, amelyek – minden gátló körülmény ellenére – láthatóan úgy működnek ebben az országban, ahogy elvárható lenne.

Az új sárvári fürdő átadása

A megnyitó és az állófogadás után még külön túrát teszek a most épült fittness és a megújult wellness-részlegben. Nem hiszem, hogy túlzottan magyarázni kellene a képeket.

Az új sárvári fürdő átadása

Ahogy az Sárváron lenni szokott, a megyei, a városi és a fürdővezetés egyaránt képviseltette magát az átadási ünnepségen, ahol beszédet mondott - többek között - Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke (Lásd az MTI-hír az elhangzottakról és számokról), Kocsács Ferenc megyei elnök, Kondora István, Sárvár jelenlegi és Dénes Tibor Sárvár korábbi polgármestere, valamint Vancsura Miklós, a sárvári fürdő igazgatója.

Az új sárvári fürdő átadása

Ha az olvasónak feltűnik a fotókon nemzetiszín szalagot tartó hölgyek dekorativitása, az nem teljesen a véletlen műve: ők az idei Miss Hungary udvarhölgyeiként emelték az esemény esztétikai színvonalát.

Ugrás a képgalériára!


Az MTI híre

Hárommilliárd forintos beruházással készült el a sárvári gyógy- és wellnessfürdő új családi fürdőközpontja, amelyet csütörtökön adott át Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke.

A fejlesztést 900 millió forintos uniós támogatással, nagyobb részt önerőből valósította meg a fürdőt üzemeltető, önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság.
A beruházással több, mint 6 ezer négyzetméterrel, 15.500 négyzetméterre nőtt a fürdőépület alapterülete, valamint 1235 négyzetméterrel, 5.535 négyzetméterre bővült a vízfelület.

Hangsúlyozta: 2002-ben a Széchenyi-terv 2 milliárd forintos támogatásban részesítette a sárvári fürdő megépítését, a 4 milliárd forint értékű beruházás pedig az elmúlt nyolc évben összesen 20 milliárd forintnyi beruházást vonzott a településre, szállodák, panziók, éttermek épültek.

Hozzáfűzte: ha a város továbbra az eddigi módon tud csatlakozni a kormányzat turizmusfejlesztési törekvéseihez, Sárvár dinamikus fejlődése folytatódhat, az idegenforgalom bővülése pedig további munkahelyteremtést eredményezhet.

A fürdő új szárnyát részlegét egy folyódó köti össze a régi fürdőépülettel ám amíg a 2002-ben átadott medencetér elsősorban a pihenést és a gyógyulást szolgálja, addig az új élményfürdő a családok és gyermekeik kikapcsolódását segíti.

A "baba-birodalomban" játékokkal felszerelt pancsoló medence, játszósarok, baba-mama szoba, pelenkázó, babakonyha és egy tepidárium, melegedő várja a legkisebbeket.
A pancsoló medencéhez egy óriási jacuzzi kapcsolódik, ahonnan a szülők szemmel tarthatják gyermekeiket.

A bátrabbak kipróbálhatják az új csúszdákat, ezek közül a legizgalmasabb az épületet elhagyó, majd visszatérő óriáscsúszda.

A tartalmas időtöltést szolgálja a szárazföldi játszórészben egy nyolc méter magas mászófal, több játék, köztük egy trambulin is. A galérián lévő pihenőtérben a vendégek akár filmeket is nézhetnek.

Az új épületszárnyban hullámmedence, 25 méteres úszómedence, fitness terem, bowling pálya és hatalmas pihenőterek kaptak helyet.

A szauna-világ egy 40 fős finn szaunával, külső-belső jacuzzival, élményzuhanyokkal, vitaminbárral bővült.
 

.