Átadták a Bükfürdő Turizmusáért Díjat

2011.02.15. 11:07

A régió legjelentősebb fürdővárosában a helyi TDM-Egyesület tavaly alapította meg, és az idei Fürdőbálon adta át először a szakma legnagyobb elismerését jelentő „Bükfürdő Turizmusáért Díjat”.

Az egyesület logóját formázó kristálytárgy önmagában is rendkívül értékes, egyedi művészi munka, a kitüntetettet pedig a helyi turisztikai szolgáltatókat, vállalkozókat, pártoló tagokat és az önkormányzatot is magában foglaló szervezet egyúttal tiszteletbeli tagjává is fogadja.

A díjat nem kaphatja volt- vagy aktív politikus, az egyesület elnökségi tagja, illetve büntetett előéletű személy; a díjazottat minden évben a tagok (Bükfürdő esetén ez közel 130 fő) javaslatai alapján az elnökség választja ki.

A régió szakmailag legerősebb, ilyen minőségében egyedülálló turisztikai civil összefogása évtizedes, Bükfürdő érdekében, fejlődéséért kifejtett munkája elismeréseként 2010-ben első alkalommal Dr. Németh Istvánt, a Büki Gyógyfürdő Zrt elnök-vezérigazgatóját választotta a kitüntető cím birtokosának.

A díjat a régió hagyományos, legnagyobb turisztikai bálján, a hétvégén rendezett büki Fürdőbálon a TDM-szervezet elnökségének képviseletében Pálffy Tamás, az egyesület elnöke, Szanyi Krisztián alelnök és Balogh Károly, a munkaszervezet menedzsere, a Magyar TDM Szövetség elnöke adták át.

Dr. Németh István köszönő szavaiban elmondta, hogy számára ez a kitüntetés a legnemesebb valamennyi díj közül, amit valaha kapott, hiszen ez a szakma, a helyi vállalkozók és szakemberek egyöntetű elismerése, és legtöbbször helyben, ahol annyi – sokszor irreális - elvárásnak kell megfelelni, a legnehezebb sikert aratni.

Forrás: Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület

.