Átadták Szombathelyen az Epcos új csarnokát

2012.01.24. 14:32

Kedden délelőtt hivatalosan is elindult a termelés az Epcos Csaba utcai új csarnokában. A cég jelenleg 1900 embernek ad munkát, az ügyvezető óvatosan optimista.

Epcos, új csarnok

Kedden délelőtt hivatalosan is elindult a termelés az Epcos Csaba utcai új csarnokában. A cég jelenleg 1900 embernek ad munkát, az ügyvezető óvatosan optimista.

Az eseményen megjelent többek között Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke és Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója is.

Az átadott, úgynevezett B3-as épület alapvetően termelésre készült, de az első emeleten fejlesztési területek (laborok, irodák) is épültek. A csarnok több mint 3500 négyzetméter alapterületű, de hasznos területe 5200 négyzetméter – mondta a helyszínen lapunknak Takács Balázs ügyvezető (képünkön).

Takács Balázs ügyvezető

A beruházás összköltsége 900 millió forint volt, melyhez pályázatból 260 millió forintnyi támogatást kapott a cég.

Az Epcos vállalta, hogy 35 új munkahelyet hoz létre a projekttel, és ennek a vállalásának – a világpiac instabil helyzete ellenére - eleget is tett.

A csarnokban kondenzátorokat gyártanak, az új munkahelyek így az operátortól a mérnöki pozícióig nyújtanak új lehetőségeket.

Az Epcos – mivel már rendelkezik minden engedéllyel – már a hivatalos átadó előtt megkezdte a termelést az új csarnokban (második fotó).

Epcos, új csarnok

„Úgy vesszük észre, hogy felvevőpiacaink a 2012-es évben stabilizálódtak” – mondta az Alonnak Takács Balázs, aki a jövőt firtató kérdésünkre így felelt: „Rosszabb ne legyen, de jobb lehet.”

Az Epcos jelenleg 1900 főt alkalmaz Szombathelyen, ebből 1600 fő saját, 300 pedig kölcsön munkaerő, és az ügyvezető szerint ezt a létszámot a jövőben is foglalkoztatni tudják.

.