Herczeg pincészet – hagyományok és kiváló kilátás(ok)

2014.08.20. 16:09

Augusztus 15-től 24-ig újra várják a borbarátokat Herczegék.

“A bortavasz sikere és a nyári tapasztalatok alapján biztos vagyok benne, hogy az augusztusi nyitva tartásunk idején is sok vas megyei látogat majd el hozzánk” – osztja meg velünk reményeit a borászat fiatal tulajdonosa, Ronald.

Melanie und Ronald

A Herczeg család generációk óta műveli a szőlőt a Gaas (Pinkakertes) melletti szőlőhegyen, ahol a borászatról szóló első írásos emlékek Mátyás király idejéből származnak. A minőségi borászati munkát a jelenlegi borosgazda, Ronald Herczeg édesapja alapozta meg.

Hajnali szőlőhegy

Ronald egészen fiatalon beleszeretett a szőlőbe, első borát kiskamaszként készítette. Kezdettől fogva minőségi borok születnek a keze alatt az azóta 5 hektárra növelt birtokon, és a hagyományok ápolása mellett nem idegenek tőle a modern megoldások, az izgalmas útkeresés sem. Ez látszik a borászat hagyományokat és az új friss ötleteket ízlésesen egyesítő épületein csakúgy, mint a pár éve nyílt Buschenschankon. Így nevezik a határ túlsó oldalán a kis szőlőhegyi borozókat. Melanie és Ronnie ízig-vérig vendéglátók, aki egyszer megismeri a hely vendégszeretetét, mindig szívesen jön ismét.

Nyár a szőlőbenÖrömmel és szeretettel várnak minden kedves vendéget – akár egy kiadós házi finomságokból álló kóstolóra, akár egy (két, három...) pohár kiváló minőségű borra. Ronald a meleg nyári délutánokon inkább könnyebb borait ajánlja: A 2013-as olaszrizling citrusféléket idéző, friss karakterével, a 2013-as Uhudler vagy a belőle készült fröccs eltévesztethetlen illatával, összetett, intenzív, málnára illetve erdei szamócára emlékeztető ízével csábítja az embert. A borászat nagy slágere az Uhudler Frizzante-re keresztelt habzóbor, ami ugyancsak üdítőleg hat a reszkető levegőjű forró délutánokon – is.

A naplemente után felgyulladó tábortüzek és az esti grillpartik nemes kísérői lehetnek a ház vörösborai. Köztük a régióra oly jellemző különböző évjáratú kékfrankosok, a zweigelt (titkos tipp az öreg tőkékről szüretelt Alte Reben – a szerk. megj.) illetve kis tételben kipróbált és szép reményeket ébresztő syrah.

buschenschankA buschenschankban természetesen lehetőség van termelői áron is megvásárolni a hegy levét.

A buschenschankok jellemzően időszakosan, Dél-Burgenlandban általában évente 3-5 alkalommal vannak nyitva. Herczegék idén amostanin kívül még két alkalommal várják majd vendégeiket.

augusztus 15-24.

október 10-12. és

november 07-16.

További információ:

+36 20 456 6978 http://www.weinherczeg.com

Keresse Herczegéket a facebookon is:

https://www.facebook.com/pages/Wein-Herczeg

.