Hirdetés

Ausztriában még észre sem vették, hogy ellopták, Vasban már lefoglalták az abroncsokat

2012.06.21. 21:23

Hirdetés

A Vas megyei rendőrök még azelőtt lefoglaltak egy rakomány, ausztriai autószervizből származó gumiabroncsot Bucsunál, mielőtt az osztrák rendőrség tudomást szerzett volna a lopásról - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Leibinger Eszter tájékoztatása szerint a szombathelyi járőrök szerdára virradó éjszaka a 89-es főút bucsui leágazójának térségében igazoltatták az Ausztria felől tehergépkocsival érkező férfit, aki gyanúsnak tűnő okmányokat nyújtott át. Mivel a raktérben heverő nagy mennyiségű, felnikre szerelt gumiabroncs eredetét sem tudta igazolni, előállították a szombathelyi kapitányságra, ahol megállapították, hogy a sofőr nem azonos az átadott okiratokban szereplő személlyel.

A rendőrség felvette a kapcsolatot az osztrák hatósággal, és bizonyossá vált, hogy a gumik egy ausztriai autószervizből származnak. Az ismeretlen elkövetők feltehetően nem sokkal korábban tulajdonították el a gumikat, így a tizenötmillió forint értékű árut még azelőtt lefoglalták, hogy az osztrákok tudomást szereztek volna a lopásról.

A gépkocsivezetőt, egy ajkai férfit a rendőrség őrizetbe vette, és eljárást indított ellene.