4,5 szeres a túljelentkezés a szombathelyi duális gépészmérnöki képzésre

2015.01.19. 12:11

Központban a gyakorlati ismeretek állnak.

A vártnál is nagyobb az érdeklődés a szeptemberben induló szombathelyi gépészmérnöki szak iránt. Január 8-ig kétszázhúsz diák adta be jelentkezését a duális képzési formára. A következő napokban a vállalatok képviselői felvételi elbeszélgetésre hívják a leendő hallgatókat.

Az ősszel induló szak célja, hogy az elméleti tudás mellett gyakorlati ismereteket is szerezzenek a diákok.

„A frissen kikerült diplomások egyik legfontosabb elhelyezkedési problémája, hogy nincsen gyakorlatuk. A cégek nyilvánvalóan olyan embereket keresnek, akik nagy gyakorlattal, technológiai ismeretekkel rendelkeznek. A duális képzés ezt a problémát gyökereiben oldja meg” - kommentálta a számokat Dr. Németh István , SEK dékánhelyettese.

A hagyományos felvételi eljárástól eltérően január 8-ig adhatták be jelentkezésüket a leendő hallgatók. Erre azért volt szükség, hogy a vállalatok képviselői személyesen meghallgathassák és megismerhessék a diákokat. A kiválasztottak ösztöndíjat is kapnak majd a tanulmányi idejük alatt. Az érdeklődés a vártnál is nagyobb volt, összesen 221-en regisztráltak.

Szijártó Zsolt a Nyugat Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ közölte: „A felvehető nyolcvan főből a nagyvállalatok által vállalt 50 hallgatón kívül elképzelhető, hogy többen vehetnek részt a duális képzésben. Mindemellett várjuk a jelentkezőket a gépészmérnöki alapszakra, hagyományos formában is.”

.