65 éve rendezték az első Forma 1-es versenyt

2015.05.13. 09:55

A silverstone-i pályán rendezett verseny több, mint két órán át tartott, és a mezőny alig fele jutott el a célig: 21 indulóból mindössze 11-en látták meg a kockás zászlót. A leggyorsabb közülük az Alfa Romeóval versenyző Nino Farina volt, aki két további győzelmével a sorozat első világbajnoki címét is megszerezte a mindössze hét futamból álló szezonban. Az olasz mellé Luigi Fagioli és Reg Parnell állhatott fel a dobogóra, a később öt világbajnoki címet begyűjtő Juan Manuel Fangio a leintés előtt 8 körrel kénytelen volt feladni a versenyt. A pontokat akkoriban az azóta számtalanszor megváltoztatott, 9-6-4-3-2-es rendszerben osztották ki. Azóta mindössze két ország - Nagy-Britannia és Olaszország - rendezhetett minden évben futamot. Az egykori silverstone-i verseny óta megszakítás nélkül folyik a világbajnokság.

65 éve rendezték az első Forma 1-es versenyt

A silverstone-i pályán rendezett verseny több, mint két órán át tartott, és a mezőny alig fele jutott el a célig: 21 indulóból mindössze 11-en látták meg a kockás zászlót.

A leggyorsabb közülük az Alfa Romeóval versenyző Nino Farina volt, aki két további győzelmével a sorozat első világbajnoki címét is megszerezte a mindössze hét futamból álló szezonban. Az olasz mellé Luigi Fagioli és Reg Parnell állhatott fel a dobogóra, a később öt világbajnoki címet begyűjtő Juan Manuel Fangio a leintés előtt 8 körrel kénytelen volt feladni a versenyt.

A pontokat akkoriban az azóta számtalanszor megváltoztatott, 9-6-4-3-2-es rendszerben osztották ki. Azóta mindössze két ország - Nagy-Britannia és Olaszország - rendezhetett minden évben futamot. Az egykori silverstone-i verseny óta megszakítás nélkül folyik a világbajnokság.

.