Az MSZP-SZTKE frakció nem szavazta meg a szombathelyi költségvetést

2011.02.25. 20:50

Az MSZP-SZTKE szombathelyi közgyűlési frakciója nem szavazta meg a város költségvetést, ugyanis nem vett részt a szavazásban - mondta el az MTI-nek pénteken Czeglédy Csaba frakcióvezető.

Az igaz ugyan, hogy a szavazás után az eredmény kijelzőjén csak egyetlen tartózkodás jelent meg ellenszavazat nélkül, ez azonban azért volt, mert a négy tagú szocialista-szabadelvű frakció nem szavazott - mondta.

A közgyűlés ülését vezető Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester ugyanis "fondorlatos módon" még azelőtt megvonta a frakció képviselőitől a szót és lezárta a szavazást, hogy az összes módosító javaslatukat előterjeszthették volna, ezért az ülés vezetés módja elleni tiltakozásul maradtak távol a szavazástól - fűzte hozzá a frakcióvezető.

Szombathely 2011. évi költségvetését 4,4 milliárd forintos tervezett hiánnyal fogadta el a testület, amiből 1,8 milliárd forint a működésből ered, 1,1 milliárd forint hiány még az előző évekről húzódott át, de az előirányzat szerint az idei működés hiánya már nem haladhatja meg a 498 millió forintot. A fejlesztési hiány több mint 2,5 milliárd forint.
 

.