Hirdetés

Vádemelési javaslat a győri kosárcsapat kapuvári balesetével kapcsolatban

2013.12.18. 19:20

Lezárta a vizsgálatot és vádemelést javasol a rendőrség az ellen az autós ellen, akit a Győr női kosárlabdacsapatát szállító busz balesetének okozásával gyanúsítanak. A busz tulajdonosa és sofőrje ellen szabálysértési eljárás indult.

Hirdetés    Szeptember 7-én a 85-ös főúton Kapuvárnál egy személyautó áttért a szemközti sávba, majd összeütközött az autóbusszal. A balesetben ketten meghaltak, heten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek.

    A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményében arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt küldte el a vádemelési javaslatot a Győri Járási Ügyészségnek. A személygépkocsi kapuvári vezetője teljes mértékben elismerte a felelősségét.

    A szakértői vizsgálat azt is megállapította, a biztonsági öveket az autóbuszon senki sem csatolta be, pedig ezzel a halálhoz vezető sérülések elmaradtak volna, a súlyosan sérültek is csak könnyű sérülést szenvedtek volna - olvasható a közleményben.

    A rendőrség vizsgálatból az is kiderült, az autóbusznak nem volt érvényes műszaki engedélye, a sofőr lejárt jogosítvánnyal vezetett, és túllépte a megengedett sebességet is. Ellene, valamint a busz tulajdonosa ellen szabálysértési eljárás indult.

    Szeptember 7-én a személygépkocsi vezetője autójával figyelmetlenségből letért a jobb oldali útpadkára, majd átment a szembejövő forgalmi sávba, és összeütközött a Sopron felé tartó busszal. Az autóbusz vezetője megpróbálta elkerülni az ütközést, de a hirtelen kormánymozdulattól járműve megdőlt, és a szántóföldre csapódott. A baleset következtében életét vesztette Tapodi Péter, a HAT-AGRO UNI Győr klubigazgatója és Fűzy Ákos vezetőedző.