Jön az újabb ingyenes készpénzfelvétel

2014.01.28. 09:12

Már februárban törvény lehet.

Már februárban megemelheti a törvényben garantált ingyenes készpénzfelvételek számát a parlament - közölte a Fidesz frakcióvezetője a TV2 Mokka című műsorában kedden.

    A héten tárgyalnak a bankszövetséggel, és ha nem jutnak eredményre, akkor a február 13-áig tartó parlamenti ülésszakban keresztülvihetik azt a törvényt, amelyben megnövelik az ingyenes készpénzfelvételi lehetőségek számát, és szigorítják a bankokra vonatkozó szabályokat - mondta Rogán Antal.

    Hozzátette: erre azért van szükség, mert úgy látják, hogy "a bankok megpróbálják átverni az embereket".

    Példaként említette, hogy bár törvény rögzíti azt az állampolgári jogot, hogy mindenki ingyenesen vehessen fel - legfeljebb két részletre osztva - 150 ezer forintot a bankautomatákból, mégis rengeteg olyan berendezés van, amelyből maximum 50 ezer forintot lehet felvenni.

    "Ez nyilvánvaló átverési kísérlet a bankok részéről" - fogalmazott a frakcióvezető.
    Rogán Antal azt mondta: először tárgyalnak a bankszövetséggel, és ha nem jutnak eredményre, akkor lesz idejük arra, hogy a következő két hétben keresztülvigyék a törvényt, amelyben egyértelműen előírják, 150 ezer forinthoz mindenki ingyen hozzájuthat.

    "Nem érdemes trükközni, mert Ludas Matyi módjára, ahogy ő Döbrögin, háromszor fogjuk leverni rajtuk" - üzente Rogán Antal a bankoknak.

    A bankok is hasonló szankciókra számíthatnak, mint a rezsiszolgáltatók, amelyek nem tartják be a rezsicsökkentés szabályait. Arra a bankra, amely sok embert érintő hátrányos intézkedést hoz, 500 millió forintig terjedő bírságot szabhatnak ki - mondta a Fidesz frakcióvezetője.
.