Hirdetés

Befektetési csaló ellen javasolnak vádemelést a zalai rendőrök

2013.01.19. 09:50

Vádemelési javaslattal zárult le a nyomozás egy zalai férfi ellen, aki engedély nélkül végzett pénzügyi szolgáltatást, éveken át hirdette magas hozamú befektetési ajánlatait, volt olyan ember, aki hétmillió forintot bízott rá - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a honlapján.

Hirdetés

Az 59 éves H. József ellen jogosulatlan pénzügyi vagy kiegészítő pénzügyi szolgáltatási tevékenység bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyt nyomozás, miután 2008 tavaszától több befektetési társaság ajánlatát népszerűsítette különböző fórumokon és újsághirdetéseken keresztül.

    A zalai gazdaságvédelmi nyomozók kiderítették, hogy H. József 17 befektetőt károsított meg, akiktől néhány százezer forinttól hétmillió forintig terjedő összeget vett át.

    A közlemény szerint a férfi folyamatosan azt a látszatot tartotta fenn, hogy az általa képviselt társaságok jól jövedelmeznek, a befektetések biztonságban vannak, a futamidő lejártával pedig igen magas hozam várható. A szerződő kisbefektetőkkel angol nyelvű szerződést íratott alá, és kérte tőlük személyes okmányaik közjegyző által hitelesített másolatát is.

    A gyanúsított nem rendelkezett a pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel, és azt sem tudta igazolni, hogy a befektetési társaságokkal érdemi kapcsolata lett volna. Ennek ellenére a futamidők lejárata után a hozam minimális hányadát kifizette a befektetőknek.