Hirdetés

Befektetési csaló ellen javasolnak vádemelést a zalai rendőrök

2013.01.19. 09:50

Vádemelési javaslattal zárult le a nyomozás egy zalai férfi ellen, aki engedély nélkül végzett pénzügyi szolgáltatást, éveken át hirdette magas hozamú befektetési ajánlatait, volt olyan ember, aki hétmillió forintot bízott rá - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a honlapján.

Az 59 éves H. József ellen jogosulatlan pénzügyi vagy kiegészítő pénzügyi szolgáltatási tevékenység bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyt nyomozás, miután 2008 tavaszától több befektetési társaság ajánlatát népszerűsítette különböző fórumokon és újsághirdetéseken keresztül.

    A zalai gazdaságvédelmi nyomozók kiderítették, hogy H. József 17 befektetőt károsított meg, akiktől néhány százezer forinttól hétmillió forintig terjedő összeget vett át.

    A közlemény szerint a férfi folyamatosan azt a látszatot tartotta fenn, hogy az általa képviselt társaságok jól jövedelmeznek, a befektetések biztonságban vannak, a futamidő lejártával pedig igen magas hozam várható. A szerződő kisbefektetőkkel angol nyelvű szerződést íratott alá, és kérte tőlük személyes okmányaik közjegyző által hitelesített másolatát is.

    A gyanúsított nem rendelkezett a pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel, és azt sem tudta igazolni, hogy a befektetési társaságokkal érdemi kapcsolata lett volna. Ennek ellenére a futamidők lejárata után a hozam minimális hányadát kifizette a befektetőknek.

 

.