Picture on fesztivál – magyar szemmel (is)

2015.07.12. 09:42

A 15 éves picture on fesztivál a 30Y Kult-Tour-Buszon rendezett kiállítással mutatkozik be a szombathelyiek előtt.

Az elmúlt 15 év öt legjobb osztrák fotója mellett Büki László, Garai Antal, Nagy Gina, Rózsa Melinda és Puskás Markó alkotásai alapján kaphatunk képet Ausztria egyik legcsaládiasabb fesztiváljáról, amelyre Szent Márton kártya vagy AlteRába bérlet birtokában jelentős kedvezménnyel lehet jegyet váltani.

Picture on fesztivál – magyar szemmel (is)

A buszkiállítást szombat délután nyitotta meg Hansjörg Schrammel fesztiváligazgató, Parais Istvánnal, az Agora-Savaria vezetőjével karöltve, majd a jelenlevőket, arra sétálókat igazi dél-burgenlandi specialitással, uhudler gyöngyözőborral kínálták.

Jelen esetben különösen indokolt a kiállítás helyszínválasztása: a fesztiválon idén először fellépő, ugyancsak 15 éves 30Y zenekarról elnevezett busz a két település közti együttműködés jegyében a fesztivál napjaiban abban is segíteni fog, hogy a szombathelyi pinkarockerek kényelmesen és ingyenesen közlekedhessenek a megyeszékhely és a tőle alig 20 km-re rendezett fesztivál között. A szerencsések pénteken a 30Y zenekar tagjaival osztozhatnak majd az ülőhelyeken…

A fotókból egy tiri-tarka, a legvadabb ellentéteket is határtalan könnyedséggel magába olvasztó fesztivál képe rajzolódik ki, amit hibátlan érzékkel ragadnak meg a fényképészek. Ez a sokszínűség köszön vissza az eltérő látásmódú és stílusú képeken, amelyeket a pinkarockerek által oly jól ismert és semmihez sem hasonlítható, felszabadító érzés köt össze.

A szombathelyi polgárok a jövőben Bildein nagyszámú kulturális rendezvényét és intézményeit (burgenlandi (kor)történeti múzeum, Határélménypark) jelentős, 50 %-os kedvezménnyel látogathatják a Szent Márton kártyával. Ez a kedvezmény természetesen a picture on fesztiválra is vonatkozik!

A jövő hét kedden kezdődő AlteRába fesztivál is partnere a picture onnak: az együttműködésnek köszönhetően a körmendi bérletettel rendelkezők 25 euróért kaphatnak két napos jegyet a picture on fesztiválra.


picture on fesztivál

Bildein/Beled, 2015. augusztus 7-8. (nyitóparti már 6-án!)

A fesztivál teljes menüje: Stereo MCs, Black Stone Cherry, The Subways, Hans Söllner & Bayaman’Sissdem, Anathema, Wilfried & Die neue Band, Jesper Munk, 30Y, Ocho Macho, Drescher, Philipp & Julia, pauT, Remedy, Seether, Soulfly, Wanda, Bluespumpm, Le Craval, Christoph & Lollo, Yasmo & Die Klangkantine, Full Supa Band, Zahoracka Banda & Tamburizza Koprive, Ozone Mama (fesztiválhonlap: pictureon.at).

Jegyárak

Szent Márton kártyával:
(AGORA jegyiroda: MMIK, Szombathely Ady tér; Pianho Hangszerbolt, Hollán Ernő u. 9.)

2 napos jegy: 9.700 Ft
1 napos jegy: 6.000 Ft

AlteRába bérlettel (csak Körmenden, Klub Trummerikum, Bástya u. 25. +36 94 740 085 vagy az AlteRába fesztiválon)

2 napos jegy: 7.700 Ft

Jegyek kaphatók

Pianho Hangszerbolt, Szombathely Hollán Ernő u. 9. +36 94 506 940 www.pianho97.hu
AGORA jegyiroda: MMIK, Szombathely Ady tér 5.

Klub Trummerikum, Bástya u. 25. +36 94 740 085, vagy az AlteRába Fesztivál pavilonjában.

facebook.com/pictureonfestival

.