Beolvadhat a büki vízmű a soproniba

2013.07.08. 16:41

Hétfői rendkívüli ülésén egyhangúlag jóváhagyta a soproni közgyűlés, hogy beolvadjon a városi vízműbe a Vas megyei Bük térségében szolgáltató társaság.

A végső szót az ügyben a kétharmad részben városi tulajdonú Soproni Vízmű Zrt. július 18-i közgyűlése mondja ki. A most elfogadott előterjesztés szerint a fúzióval létrejövő társaság "megfelel a törvényi előírásoknak és továbbra is tudja biztosítani működési területén a vízközművek működését".
   
A tavaly 4,1 milliárd forintos árbevételt és 95 milliós adózott eredményt elért Soproni Vízmű közel 197 ezres felhasználói egyenértéket mondhat magáénak, míg a Bük és Térsége Vízmű Kft. alig valamivel többet 27 ezernél. A vízközmű-törvény szerint azok a társaságok kapnak működési engedélyt, amelyek esetében a felhasználói egyenérték meghaladja a 150 ezret.
   
A soproni közgyűlés által korábban elfogadott szándéknyilatkozat szerint a legkésőbb 2015 elejéig megvalósuló beolvadás támogatása mellett szól, hogy a büki társaság jól működő, nyereséges, kedvező fogyasztói struktúrával rendelkező cég.

 

.