Könyvhódító - Új olvasás népszerűsítő programot indít a Berzsenyi Dániel Könyvtár

2014.02.21. 17:51

A Berzsenyi Dániel Könyvtár és támogató partnerei – Dr. Bendefy László Városi Könyvtár, Nagy Gáspár Kulturális Központ – Vasvár - harmadik alkalommal hirdeti meg olvasásnépszerűsítő programsorozatát, a Könyvhódítót.

Ebben az évben a 14-18 éves korosztályhoz tartozó, irodalmat az olvasást szerető diákok számára a bérbaltavári születésű Kossuth-díjas költő, Nagy Gáspár megismerésének lehetőségét ajánlja. Olyan programsorozatot kínál, amely az irodalomismeret és az informatikai tudás együttes alkalmazására épít. A megyei könyvtár küldetésének tekinti, hogy a költő születésének 65. évfordulója alkalmából minél szélesebb körben megismerkedhessenek munkásságával a tanulók.

A versenyre olyan két - három fős csapatok jelentkezését várja a könyvtár, akik örömmel tennék próbára alkotó képzeletüket az alábbi feladatok közül választva:

1. Nagy Gáspár képzeletbeli Facebook profiljának megtervezése demó változatban.

Az elkészült tervezet vagy Power Pointos bemutatóként, vagy a Prezi felületén elkészített bemutató linkjének elküldésével teljesíthető.

2. Olyan, minimum három, maximum ötpercnyi filmetűd vagy elektronikus dokumentum készítése, amely Nagy Gáspár költészetének a versenyző csapatot leginkább megszólító üzenetéről szól.

A filmetűdöt egy példányban, DVD-én, VOB vagy AVI formátumban lehet beadni.
Az elektronikus dokumentum készítéséhez az alábbi formátumok javasoltak:
Audió formátumok: MP3, WMA, WAV; Képformátumok: JPeG, BMP, PNG.

A csapatok felkészüléséhez Dr. Bokányi Péter irodalom-történész, Nagy Gáspár, a vallomásos költő című rendhagyó irodalomórája ad segítséget. Az órára a versenyzőkön kívül a téma iránt érdeklődő osztályok is jelentkezhetnek.

A jelentkezési határidő: 2014. március 10. A pályázatról részletes információ kérhető a 94/513-539-es telefonszámon.

A programsorozat a TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0031 azonosító számú, 2012 februárjában zárult Uniós támogatású pályázat fenntartási időszakának része.
.