Mégis lezárták az osztrák határt? - ez történt szombat délelőtt

2015.09.05. 12:34

Ellentmondásos hírek érkeznek.


Ausztria lezárta Hegyeshalomnál a határt, óriási a torlódás. A Münchenbe tartó különvonat várhatóan szombaton 12 és 13 óra között megérkezik.

2015. szeptember 5. 12:06
Zajlanak az egyeztetések a magyar és az osztrák kormány között arról, hogy Ausztria miért zárta le lényegében a hegyeshalmi határátlépési pontot.

Úgy tűnik az osztrákok lezárták a határt - ez történt szombat délelőtt

Az osztrák-magyar határon szolgálatot teljesítő burgenlandi rendőrség, "miután a szövetségi kormánytól nem kap világos utasítást", nem tudja, mit csináljon, ezért zárva tartja a határt, ami 10-30 kilométeres dugóhoz vezet ott.
"A bevándorlók nem zavarják a közúti közlekedést, Ausztria mégis lezár"

Vámosszabadiból 200 bevándorló tart az osztrák határ felé

A szombatra virradó éjszaka folyamán 104 busszal 4500 olyan bevándorlót vittek Hegyeshalomra, akik az M1-es autópályán, az 1-es számú vasúti fővonalon és a Keleti pályaudvarnál tartózkodtak.
A buszok döntő többsége meg is érkezett a hegyeshalmi határhoz.

Nickelsdorf, 2015. szeptember 5. A Magyarországról busszal érkezett illegális bevándorlókat tovább szállítják Bécsbe a magyar-osztrák határról 2015. szeptember 5-én. Az osztrák állami vasúttársaság (ÖBB) a Magyarország felől a határra érkező menekültek begyűjtésére óránkénti autóbuszjáratot indított Nickelsdorf és a bécsi Westbahnhof között. MTI Fotó: Krizsán Csaba2015. szeptember 5. 11:59
Visszafordítják a feltorlódott járműveket az M1-es autópályán Hegyeshalomnál.

Nickelsdorf, 2015. szeptember 5. Több kilométeres sor az M1-es autópálya Bécsbe vezető irányába Hegyeshalom közelében 2015. szeptember 5-én. Az autópálya Bécs felé vezető oldalát a határátkelő előtt hajnalban zárta le az osztrák hatóság a gyalogosan érkező migránsok miatt, azután alakult ki a mintegy 11 kilométeres dugó az autópályán a határ előtt. MTI Fotó: Krizsán Csaba


 A hegyeshalmi határátlépési pontnál 11 kilométeres a forgalmi torlódás.
A személyautók vezetői kizárólag a 172-es kilométerszelvénynél, a határátlépési pontnál megfordulhatnak.
Az autósok Rajkán keresztül Pozsony irányába, illetve a 85-ös számú főúton, Sopronon keresztül léphetik át a határt.

    Az autópálya Bécs felé vezető oldalát a határátkelő előtt hajnalban zárta le az osztrák hatóság a gyalogosan érkező migránsok miatt, azután alakult ki a mintegy 11 kilométeres dugó az autópályán a határ előtt.

    A feltorlódott sorban mintegy 35-40, migránsokat szállító busz is várakozik. Több migráns is leszállt a határ előtti dugóban veszteglő buszokról, és gyalog érte el az osztrák határt.
 

2015. szeptember 5. 11:35
A bicskei befogadó állomásról mintegy 250 migráns indult el Ausztria felé szombat délelőtt. Az M1-es autópálya leállósávjában gyalogoltak.

    200-250 ember hagyta el a bicskei befogadó állomást, akik ösvényeken át az M1-es autópályára értek, jelenleg is ott, a leállósávban gyalogolnak a határ felé.
Nem csak férfiak, nők és gyerekek is vannak a menetben. A közlekedést nem állították le, az emberek az autók mellett haladnak.
Németországba szeretnének eljutni, de a rövid távú céljuk Ausztria fővárosa, Bécs.
    Itt tíz rendőrautó érkezett a helyszínre, hogy biztosítsák a menekültek útját.

 

2015. szeptember 5.  10:23
Illegális bevándorlás - BM: 4500 migránst szállítottak el az éjjel az osztrák határhoz. A nemzetközi vonatok is újraindulhatnak.

Az M1-es autópályán vonuló illegális bevándorlókat, az 1-es vasútvonalat elfoglalókat, valamint a Keleti pályaudvaron várakozókat elszállították az osztrák határhoz.

Az éjszaka folyamán a rendőrség 104 buszt állított ki. A rendőrség továbbra sem alkalmazott erőszakot.
    Az idén eddig 152 362 menedékjogi kérelmet regisztráltak, pénteken több mint 1700-at. A befogadó-intézményekben jelenleg 3882-en tartózkodnak.


2015. szeptember 5.  10:17
Több ezer Magyarországról indult menedékkérő érkezhet szombaton Németországba. Azt  nem lehet tudni pontosan, hány ember várható Magyarországról.

A bajor-osztrák határra több ezren érkezhetnek meg szombaton busszal és vonattal.
A Deutsche Bahn (DB) vasúttársaság tájékoztatása szerint a bajor tartományi fővárosba, Münchenbe várhatóan 12 és 13 óra között megérkezik egy különvonat, amely 500 Magyarországról indult menedékkérőt szállít.

 

.