Bükfürdő a kutyás vendégeket is várja

2012.04.18. 09:59

Sok nyaralóhelyen gondot okoz, ha a gazdáikkal megérkeznek a négylábúak is. Bük rákészült erre a kihívásra is.

Bük, kutya

Akinek nincs kutyája, nehéz elképzelnie, mekkora problémát tud okozni a házi kedvenc, ha eljön a szabadság ideje.

A gazdáknak egyaránt gond, ha a kutya itthon marad vagy ha utazik a családdal. Sok szállodában, étteremben ugyanis nem nézik jó szemmel a négylábú, bundás társaságot.

Bük, kutya

Ezen a problémán igyekeznek szervezéssel, odafigyeléssel és empátiával segíteni a büki és bükfürdői vendéglátók.

A szálláshelyek tudatosan készülnek a kutyusok fogadására: a szállodákban kutyás szobák vannak kijelölve, sok helyen kosár, ivótál és etetőtál is van számukra kihelyezve a szobában vagy a hotelbejárat mellett.

A kutyákat a büki éttermekbe is beengedik, ezeken a helyeken szintén biztosítanak számukra ivótálat.

Bük, kutya

Mindez természetesen tapintatosan, körültekintéssel van megszervezve, úgy, hogy a nem kutyás vendégek komfortérzete se sérüljön.

A Vas megyei fürdőváros és a kutyatulajdonosok kapcsolatának szorosabbá válását jelzi a múlt hét végén zajlott Nemzetközi Tacskókiállítás (itt készültek a fotóink is), melyre 10 országból mintegy félezer kutyus érkezett.

Bükfürdő, kutya

A rendezvény sikeresén felbuzdulva a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület a jövőben igyekszik felvenni a kapcsolatot minél több kutyás egyesülettel, fajmentőkkel és állatmentőkkel – mondta Pálffy Tamás, az egyesület marketing-menedzsere, hozzátéve, hogy Bük és Bükfürdő a természeti adottságainál fogva is optimális helyszín a kutyával érkezők részére, mivel hatalmas zöld területek állnak a rendelkezésre a sétákhoz, sétáltatásokhoz.

Az érdeklődők bátran keressék az egyesület honlapját, illetve munkatársait.

.