Hirdetés

Büki és csákánydoroszlói iskola csapata nyerte meg a tudásverseny regionális középdöntőjét

2012.03.05. 15:14

Hirdetés

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny regionális középdöntőjének legjobbja 1-2. osztályos kategóriában a csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskola csapata lett, az 5-6 osztályosok között pedig a büki Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola csapata végzett az első helyen. Zalaegerszegen négy kategóriában összesen 19 Zala, Vas és Veszprém megyei csapat versenyzett egymással: a gyerekeknek játékos feladatok, gyakorlati példák megoldásán keresztül kellett bizonyítaniuk pénzügyi tudásukat.

 

„A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny regionális középdöntőjében idén 4 vas megyei csapat indulhatott el a sikeres online fordulót követően. A pénzügyi tudást próbára tevő feladatokban ezúttal is derekasan helyt álltak a gyerekek: a büki Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola az 5-6. osztályos kategóriában, a csákánydoroszlói Csaba József ÁMK Általános Iskola csapata pedig az 1-2. osztályos kategóriában ért el 1. helyezést. A csákánydoroszlóiak a 3-4. osztályosok között is bizonyítottak: holtversenyben 2. helyen végeztek, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola diákjai pedig az 1-2. osztályos kategóriában értek el 2. helyezést. Gratulálok minden bátor kisdiáknak, aki bizonyította tudását és kreativitását a versenyben” – mondta Tóth János, a K&H Bank zalaegerszegi fiókcsoport-vezetője, a középdöntő zsűrijének tagja.

 

A K&H Csoport a zalaegerszegi regionális középdöntő elbírálására Tóth János fiókcsoport-vezető mellett Fentősné Belléncs Andreát a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Oktatási, Művelődési és Sport Osztályának ifjúsági szakreferensét, valamint Varga Líviát, a Zalai Hírlap újságíróját kérte fel.

 

A kategóriájukban nyertes csapatoknak ezután a budapesti döntőben kell bizonyítaniuk pénzügyi ismereteiket, ahol a 8 regionális középdöntő legjobbjai versenyezhetnek egymással. A K&H a verseny során nemcsak a tanulókat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazza.

 

A tudásversenyre idén országos szinten a tavalyi évhez képest háromszor több, 539 csapat nevezett, és összesen 2700 kisdiák dolgozott az első forduló feladatain.