Ők az idei Grammy-díj esélyesei

2017.02.12. 19:05

A jelöltek között Beyoncé, Rihanna Drake és Kanye West is. Prince és George Michael emléke előtt tiszteleg a vasárnapi Grammy-díjátadó gála.

George Michael, Fotó: instagram

Prince és George Michael a két Grammy-díjas zenész emlékét a ceremónia műsorában idézik fel. Az 59. Grammy-díjátadó házigazdája James Corden lesz.
 
    A vasárnapi díjátadó gálán, amelyet a Los Angeles-i Staples Centerben rendeznek meg, a fellépők között lesz mások mellett Adele, a Daft Punk, Alicia Keys, Lady Gaga, John Legend, Demi Lovato, Bruno Mars, a Metallica és Katy Perry, Carrie Underwood, Keith Urban és a The Weeknd is.

A Grammy-díj az amerikai zeneipar legrangosabb elismerésére a legtöbb, kilenc kategóriában Beyoncé esélyes, de nyolc jelölést kapott Rihanna, Drake és Kanye West is.

Beyoncét egyebek közt a három legfontosabb - az év albuma, az év dala és az év felvétele - kategóriában jelölték díjra Lemonade című albumával és Formation című dalával.

Nagy vetélytársa lesz Adele, aki 25 című lemeze és Hello című slágere révén szintén ott van e három kategória jelöltjei között, összességében pedig öt Grammyt nyerhet. Mindkét énekesnő fellép a gálán, akárcsak Bruno Mars, the Weeknd, a Daft Punk és Alicia Keys.

Életműdíjat kap posztumusz Nina Simone amerikai soulénekesnő és a The Velvet Underground amerikai rockzenekar, és a gálán megemlékeznek a tavaly elhunyt George Michaelről és Prince-ről. A Grammy-díjakat 59. alkalommal osztják ki, idén 84 kategóriában ítélik oda.

.