Hirdetés

Havas Henrik független önkormányzati képviselő lett

2017.05.15. 07:01

Lakóhelyén, Kisorosziban indult a posztért.

Hirdetés

Havas Henrik - archív. Fotó: 168óra.hu

Molnár Csaba független jelöltet választották meg a Kisorosziban tartott vasárnapi időközi választáson a település polgármesterévé - közölte az MTI-vel a helyi választási iroda vezetője, Eőryné Mezei Orsolya jegyző.

A mintegy ezerfős Pest megyei település vezetéséért három független és egy munkáspárti jelölt indult. Molnár Csaba 217, Nádasdi-Csontos Elek 152, Greff Gyuláné 122 és Pálmai Ferenc, a Magyar Munkáspárt jelöltje 5 szavazatot kapott.

A négy képviselői helyre Benedek Károlyt 284, Havas Henriket 253, Surányi Pétert 180 és Kovács Sándort 178 szavazattal választották meg a település lakói. Mind a négy képviselő független jelöltként indult - részletezte a választási iroda vezetője. A négy képviselői helyért pedig tizenöt jelölt mérette meg magát.

A Pest megyei községben azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert a képviselőtestület négy tagjából hárman még január 18-án megszavazták a testület feloszlatását. A választási törvény értelmében ezért 100 napon belül új képviselő-testületet és polgármestert kellett választania a településnek.