Hirdetés

Egy kis pszichológia - ilyenek vagyunk, ezt mutatják meg ceruzarajzaink
pixabay.com

Egy kis pszichológia - ilyenek vagyunk, ezt mutatják meg ceruzarajzaink

2017.08.19. 09:47

Hirdetés

Határozottan besatírozott, kitöltött formák

Irkafirka személyiség-teszt

A határozottan besatírozott, kitöltött formák gyakran a düh és az agresszió jelei. Minél erőteljesebbek a satírozások, és minél erősebben van rányomva a toll, annál nagyobb fokú a düh. Ugyanakkor az ilyen firkák – könnyedebb írószerhasználat esetén - azt is jelezhetik, a készítője hajlamos a szarkazmusra és fejlett kritikai érzékkel rendelkezik.

Háló

Irkafirka személyiség-teszt

Ha a rajz egy hálót formáz, az a segítségért való kiabálás jele. Készítője csapdába érzi magát, és keresi az abból való kiutat. Ez lehet egy egyszerű utazás, bizonyos új dolgok vagy a személyiség valamely képességének kipróbálása iránt érzett vágy. Viszont hiányzik az önbizalom a továbblépéshez, visszatartja a háló, pedig azt magunk emeltük magunk köré.

Kések, tőrök, pisztolyok

Irkafirka személyiség-teszt

A kések, tőrök, pisztolyok értelmezéséhez nem kell nagy fantázia: Agresszív személyiség áll a háttérben, és ugyanezt jelenthetik a vékony, szögletes vonalakkal készült ábrák. A szadista vonzalmakat sem lehet kizárni, különösen ha a rajzon jól felismerhető kínzóeszközök – ostor, akasztófa stb. – vannak.

Sűrű vonalazással készített ábrák

Irkafirka személyiség-teszt

A sűrű vonalazással készített ábrák gyakran a személyiség és a külvilág közé emelt falak jelképei. Készítői azok közül kerülnek ki, akik eltitkolják, elnyomják érzelmeiket, attól való félelmükben, hogy nem tudják megfelelően kezelni őket. Ugyanakkor a falak mögött várnak, és erősen bíznak benne, találkoznak majd azzal a valakivel, akivel majd leomlanak a falak és rendben lesz minden.

Szívek, virágok, állatok

Irkafirka személyiség-teszt

A szívek, virágok, állatok, az egymásba fonódó betűk, a mosolygó arcok szerelemre utalnak, de az sem kizárt, az ábra készítője szeret ábrándozni és légvárakat építeni. Így vagy úgy, ha ilyesmit rajzolunk, nagy valószínűséggel kedvesek és szentimentálisak vagyunk, spontán módon reagálunk saját érzelmeinkre, és életüket egy különleges személyhez szeretnénk kötni.

.