Hirdetés

Mackócímkét kapnak ezentúl a plüssjátékok az egyik reptéren

Mackócímkét kapnak ezentúl a plüssjátékok az egyik reptéren

2017.09.21. 19:33

Évente több száz mackó és egyéb plüssjáték marad magára a repülőtéren vagy a járatok fedélzetén.

Hirdetés

A gyerekekkel együtt utazó plüssállatok is kaphatnak ezentúl poggyászcímkét a skóciai Glasgow repülőterén, amelynek személyzete elhatározta, minden erejével azon lesz, hogy hazajutassa a területén felejtett játékokat.

Évente több száz mackó és egyéb plüssjáték marad magára a repülőtéren vagy az oda érkező járatok fedélzetén. Az elmúlt három hónapban 21 plüssfigurát - hatalmas kék szörnytől kezdve apró ölelgetnivalókig - hagytak hátra gazdáik a reptér területén - olvasható a Glasgow Airport honlapján.

Annak érdekében, hogy az elveszett mackóknak ne kelljen többé sokáig rostokolniuk a reptéren, illetve, hogy a megtalálóik azonnal értesíteni tudják a tulajdonosokat, a repülőtéren bevezették a mackócímkét (Teddy Tag), amelyet a bőröndcímkéhez hasonlóan az utasfelvételi pultoknál lehet beszerezni és kitölteni a plüssjáték-tulajdonos adataival.

Az eddig megtalált játékokról fényképet és egy videót is közzétett a reptér, remélve, hogy a gyerekek felismerik elveszett kedvenceiket, és vagy személyesen eljönnek értük, vagy kapcsolatba lépnek a repülőtérrel a közösségi oldalakon keresztül.

.