Máris megvan a 2018-as phjongcshangi téli olimpia sztárja

2018.02.13. 08:17

A phjongcshangi téli olimpián, szinte mindenki fotózkodni akar velük.

A takarító személyzet ritkán kerül az érdeklődés középpontjába, de ez nincs így a phjongcshangi téli olimpián, ahol szinte mindenki fotózkodni akar a feladatot ellátó robottal.

A masina küllemében kissé hasonlít a Csillagok háborúja filmsorozat híres R2D2 droidjára.

Szőnyegtisztító feladatát szinte a nap 24 órájában fáradhatatlanul végzi, bár a sok érdeklődő rendre megzavarja a folyamatos munkavégzésben, hogy képet készíthessen vele.

A technikailag rendkívül fejlett Koreai Köztársaságban nemcsak takarításra használnak robotokat, hanem például vízosztásra is. Ez a szerkezet a médiaközpontban úgy dolgozik, hogy minden egyes sornál megáll, majd kinyitja az ajtaját és hangjelzéssel adja a dolgozó újságírók tudtára, hogy elvehetnek egy flakon vizet.

Az étkezdéknél is vannak kisebb méretű gépek, amelyek olyan hasznos információkat vetítenek a bámészkodók elé a földre, mint például időjárás-jelentést a játékok négy helyszínéről.

Ezek a technikai megoldások nyilvánvalóan elnyerték mindenki tetszését, ugyanakkor sokkal fontosabb lett volna, hogy a pénteki nyitóünnepségen működjön az internetes hálózat, bár a médiamunkások között terjedő folyosói pletykák szerint orosz hekkertámadás eredményezte a teljes hálózat összeomlását.

.