Hirdetés

Előzetesben marad a zalaegerszegi parkerdei gyilkosság gyanúsítottja

2015.07.10. 14:38

Hirdetés

Meghosszabbították a zalaegerszegi parkerdei gyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Bartalné Mentes Judit tájékoztatása szerint a Zalaegerszegi Járásbíróság kedden döntött a volt barátnője meggyilkolásával vádolt férfi előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról.

A férfit április 11-én éjjel a zalaegerszegi Parkerdőben történt emberölés után fogták el a rendőrök. Az ügyészség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, amelyet ezúttal az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb 2015. október 14-ig hosszabbított meg. 

A bíróság szerint mivel a cselekményért életfogytig tartó szabadságvesztés szabható ki, megalapozottan feltételezhető, hogy a férfi jelenlétét az eljárás során csak így tudják biztosítani.  

Az előzetes letartóztatás helyszíne a büntetésvégrehajtási-intézet.

A 21 éves férfit a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy április 11-én éjszaka a zalaegerszegi parkerdőben olyan súlyosan bántalmazta 18 éves egykori barátnőjét, hogy a lány a helyszínen belehalt sérüléseibe. 

A férfi a tett elkövetése után autóba ült, majd Sármellék és Fenékpuszta között közlekedési balesetet szenvedett.