Vádemelés egy szombathelyi férfival szemben

2013.12.12. 20:50

Leütötte az egyik áruház biztonsági őrét.

Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás egy szombathelyi férfivel szemben, akit rablás és súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak - közölte a Vas megyei rendőrség.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának Gazdaságvédelmi Alosztálya lezárta azt a nyomozást, amelyet rablás bűntettének gyanúja miatt indított ismeretlen tettes ellen.

A Szombathelyi Rendőrkapitányságra 2013. április 22-én érkezett a bejelentés, hogy az egyik áruházban rablás történt. Az ügy vizsgálatakor kiderült, hogy 8 óra 35 perc körüli időben egy férfi a mellényébe két üveg szeszes italt rejtett el és fizetés nélkül akart távozni. A tettesnek azonban nem volt szerencséje.

A kijáratnál már várta őt a biztonsági őr, aki megpróbálta visszatartani, azonban a gyanúsított fellökte és megrúgta. A helyszínre érkező rendőröknek az egyik tanú elmondta, hogy felismerte a tettest, aki közben elmenekült.

A biztonsági őrnek súlyos sérüléseket okozó 27 éves szombathelyi V. Krisztián ügyében a Gazdaságvédelmi Alosztály a nyomozást lezárta, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Szombathelyi Járási Ügyészségnek.
.