Válogatás nélkül mindent ellopott a notórius Győr megyei tolvaj

2013.10.13. 09:22

Vádemelési javaslattal zárult az 59 éves sokorópátkai H. Tibor ügyében folytatott nyomozás. A notórius tolvaj a környékbeli ingatlanokat fosztogatta, ahonnan válogatás nélkül mindent ellopott.

Vádemelési javaslattal zárult az 59 éves sokorópátkai H. Tibor ügyében folytatott nyomozás. A notórius tolvaj a környékbeli ingatlanokat fosztogatta, ahonnan válogatás nélkül mindent ellopott - közölte a Police.hu.

Az 59 éves gyanúsított 2013. márciusától écsi és jánosházai ingatlanokat fosztogatott. A tulajdonosok távollétében fejlámpát, fonott karkosarakat, különböző élelmiszereket, szeszesitalokat, talicskát tulajdonított el. A használati tárgyakkal sajátjaként rendelkezett, azokat háztartásában alkalmazta.

A férfi a jánosházai vadászházba többször visszatért. 2013. június 3-án Pannonhalmán járt a rendőrösön, majd hazafelé tartva, ismét betért Jánosházára. Átkutatta az ingatlant, ahol kabátot, kést és több élelmiszert készített össze. A lopott dolgokat az ingatan teraszára vitte. Ezt követően ment vissza a házba, ahol éppen falatozott, amikor cselekménye közben tetten érték.

H. Tibor előállításai során többször megkísérelte kivonni magát a rendőri intézkedés alól. A férfi a jánosházai betörést követően a szomszéd ingatlanon bújt el, ott találták meg a nyomozók. A nála tartott házkutatás során a lopott használati tárgyak előkerültek, azokat a rendőrök lefoglalták. Az 59 éves sokorópátkai gyanúsított a rendőrségen részletes beismerő vallomást tett.

A Pannonhalmi Rendőrőrs H. Tibor ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást befejezte. Az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a Győri Járási Ügyészségnek.
.