Pályázati pénzből szépül a szombathelyi Csónakázótó

2014.09.22. 12:31

Új híd, közvilágítás és mellékhelyiség is épül a 732 millió forintból.

A Csónakázótó melletti parkolóöbölben tartottak sajtótájékoztatót hétfőn délelőtt a a tó környékének városligetté alakításával kapcsolatban. A fejlesztések terveit Szombathely polgármestere, Puskás Tivadar ismertette.

A polgármester elmondta, hogy a Rekreációs-és sportközpontnak ez egy olyan területe, amely a várost élhető és szerethető környezetté teszi. A fejlesztések megvalósítására pályázatot nyújtottak be, amelynek elbírálása megtörtént, így az új városliget összesen 732 millió forintból szépülhet.

Pályázati pénzből szépül a szombathelyi Csónakázótó

A fejlesztés 6 elemből áll, és legfőbb célja a Csónakázótó olyan sportpályává, valamint pihenő-és rendezvényhellyé alakítása, amely az egész városnak örömére szolgál majd.

A projekt részeként többek között az emlékmű alatti parkolót alakítják át, felújítják a Mesevár Óvodát, nyilvános mellékhelyiségeket építenek, kiépítik a közvilágítást. Emelett a szigetre vezető híd és parkoló, a Kenderesi úti parkoló és az Emlékmű alatti parkoló kivitelezési munkálatai is elkezdődtek.

Pályázati pénzből szépül a szombathelyi Csónakázótó

Összességében Szombathely sport-és rekreációs övezete fog tehát megszépülni – hangsúlyozta Puskás Tivadar, aki a beszéd után jelképesen átadta a területet a kivitelezőknek. Az ügyvezetők egy-egy szalagot tűztek a polgármester kezében tartott ásóra, ezzel kezdve meg hivatalosan is a projektet. 

Pályázati pénzből szépül a szombathelyi Csónakázótó

A tényleges munka már folyik, várhatóan 2015 első felében készülnek el az átalakításokkal.

.