Ilyen egy nyári délután a szombathelyi Csónakázótónál

2015.07.01. 21:02

Itt-ott nagyobb volt a nyüzsgés. 

Kíváncsiak voltunk arra, hogy mekkora az érdeklődés egy napsütéses, meleg nyári délutánon a város megújult „zöld szíve” iránt, illetve melyik részeket kedvelik különösen az emberek.

Mutatjuk, hogy mit tapasztaltunk:

Az új híd felől érkeztünk a Csótóhoz. Itt találkoztunk néhány emberrel, akik a hídon és a vízparton meg-megállva kíváncsian fürkészték a megújult környezetet.

A túlsó parton, a fitnesz-parknál nagy volt a nyüzsgés.

Az új sétány szinte teljesen kihalt volt, csak közbe-közbe haladt át rajta valaki. Ha belegondolunk, talán azért, mert a vízpartról sokkal különlegesebb látványban lehet részük az Csótóhoz látogatóknak.

A napozóágyaknál már jóval többen kapcsolódtak ki.

Voltak, akik a „szerelmesek hídja” felől érkeztek a szigetre.

Egy csótói séta után. Mint mondták, szerintük szép lett.

A part mentén itt-ott gyerekek etették a tőkésrécéket.

Egy kis „szelet” a város állatvilágából.

A délután folyamán egy-egy horgász is megjelent a stégeken.

Bár állítólag estefelé élénkül meg igazán az élet a futópályán, azért mi délután is láttunk pár kocogót itt.

A Csónakázótó Skanzen felőli részén jóval kevesebb emberrel találkoztunk, mint a szigeten. Voltak, akik együtt látogattak el ide.

És olyan is, aki inkább egyedül élvezte a hely nyugalmát.

Szerkesztőségi vélemény

A szerkesztőség tagjai többnyire egyet értenek abban, hogy a megújult Csónakázótó környéke kellemes hangulatú, családbarát, valamint minden korosztály számára tartogathat valami meglepetést, kiváló hely lehet sportolásra, és pihenésre is. A bozót kivágását követően sokkal áttekinthetőbb most ez a terület és egészen jó lett a szigeten kialakított sétány is. Az abszolút kedvencünk azonban a nyugágyas rész, ahol úgy tűnik, szívesen pihennek az ide látogatók, már amennyiben van még szabad hely. Szerintünk a nyugágyakból még bőven elférne pár darab a part mentén.            

Ilyen egy nyári délután a szombathelyi Csónakázótónál

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) harmadik ütemébe tartozik a Csótó felújítása, az új Városliget kialakítása, amely közel 760 millió forintból valósul meg. Több mint 5000 négyzetméteren 41 padot,10 hulladékgyűjtőt, 2 sakkasztalt, valamint napozóágyakat és stégeket helyeztek ki. A parkosítás során 80 fát és közel száz vízinövényt ültettek el. A Csónakázótó három horgászstéggel gazdagodott, illetve tizenkilenc horgászállást is kialakítottak. Emellett kiépítették a közvilágítást, az szigeten található szoborcsoport új helyén várja az ide látogatókat.

 

.