Még zűrösebb lesz a közlekedés Csornánál

2014.04.30. 13:13

Újabb terelőutat építenek.

A csornai elkerülő szakasz építése miatt Vas megyéből a fővárosba tartók már eddig is nagyon sokan a 8-as utat választották.

Ezek után valószínűleg még többen lesznek.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szerdai sajtóközleménye szerint ugyanis az M86 autóút – 86. számú főút forgalmi csomópont, és a csomópont hídjának kivitelezése miatt újabb terelőút kiépítésére van szükség.

A forgalomterelés érinti a 86. sz. főút és a 8601. sz. út nyomvonalát Szilsárkány térségében.

A cég közlése szerint 2014. május 5-én megkezdődik az 1,1 km hosszú terelőút ideiglenes csatlakozásának kiépítése a 86. számú főúthoz félpályás forgalomkorlátozás mellett a Szombathely irányába haladó sáv lezárásával.

2014. május 6-án a Csorna felé haladó sáv lezárása mellett folyik tovább a kivitelezés. Az autósok 2014. május 8-tól csak a terelőúton tudnak majd közlekedni!

A forgalom átterelését követően félpályás forgalomkorlátozás mellett a vállalkozó megkezdi a 86-os főút meglévő pályaszerkezetének teljes átépítését.

A forgalom nappal jelzőőrös irányítás, míg az éjszakai, és hétvégi időszakban jelzőlámpás forgalomirányítás mellett zajlik majd. Várhatóan 2014. május 15-től a Szombathely felé tartó sáv lezárása történik meg, majd május vége-június elején a Csorna felé haladó sáv.

A csatlakozó szakaszok kiépítése előreláthatóan 2014. június 15-ig tart.


Nagyobb térkép

.