Hirdetés

Death-metál buli Oladon (2012. május 5.)

2012.05.03. 17:10

Hirdetés

Május 5-én, szombaton este 8-tól a death-metál muzsika szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek a Savaria Ifjúsági Centrumban a Casketgarden, a Verilun és a Symphony of Symbols által fémjelzett eseményen.

A Casket Garden 1998-ban alakult dallamos death-metalt játszó zenekar Mosonmagyaróvárról. Jelenleg a magyarországi koncertekre koncentrálnak, de az elmúlt években sok neves külföldi fesztiválon játszottak: Brutal Assault, Kaltenbach, Metal Fest, Sziget. Idén jelent meg legújabb albumuk: The Estangement Process címmel, így a szombathelyi koncertjük lemezbemutatóként is felfogható.

A Verilunt kevésbé kell talán bemutatni Szombathelyen, hiszen tavaly jött ki bemutatkozó anyaguk: Blood Moon címmel és egyre többet koncerteznek. A tagság nem tegnap kezdte a metalt, a gitárnál Varga Krisztián (ex-Monastery / Hayseed), a bőgő és vokál poszton Varga György (Dalriadában korábban) és a doboknál Schönberger Zoltán alias Sömi aki a Sear Blissben dobolt sokáig. A zenekar doom-death metalt játszik ami ritka dolog Magyarországon.

A Symphony of Symbols tagjai főleg Szegedről jönnek, de a vokálnál nem más mint a legjobb death metal bandák közül is a legdurvább Guttedból jól ismert Hajnali Sándor! A zenekar progresszív - technikás death-metalt játszik, méghozzá profi szinten, jelenleg bemutatkozó anyagukon dolgoznak

 

.