Megkapta a működési engedélyt a körmendi kórház

2010.02.01. 12:38

Mintegy hatvanan tüntettek hétfőn a körmendi Batthyhány-Strattmann László Kórház bejárata előtt.

Demonstráció a körmendi kórház működési engedélyének visszavonása miatt

Folytatódhat a gyógyító munka a körmendi Batthyány Strattmann László Kórházban, miután az ÁNTSZ újabb vizsgálatát követően megadták az ehhez szükséges engedélyt - tájékoztatta Bebes István (Fidesz) Körmend polgármestere hétfő délután az MTI-t.

körmend

Reggel mintegy hatvanan tüntettek a kórház előtt, az ellen tiltakozva, hogy az országos tiszti főorvos visszavonta az intézmény működési engedélyét.A polgármester elmondta, az újabb vizsgálat egy jegyzőkönyv felvételével zárult, amely szerint a kórházat tovább működtető önkormányzati alapítású cég megfelelt a minimumkövetelményeknek, ezért működhet az egészségügyi intézmény.

körmend

Hozzáfűzte: a kórházat korábban üzemeltető vállalkozással, a Medisysttel még nem zárultak le a tárgyalások, azonban - ismételte meg - az önkormányzat minden szerződésben rögzített jogos követelést teljesít.

Az MTI információja szerint a körmendi kórház sürgősségi eseteit átmenetileg szombathelyi Markusovszky Kórházban látják el.

Hétfőn reggel mintegy hatvanan tüntettek a Batthyány-Strattmann László Kórház bejárata előtt, tiltakozva az ellen, hogy az országos tiszti főorvos múlt pénteken visszavonta az intézmény működési engedélyét, amelyet két nappal korábban az ÁNTSZ regionális tiszti főorvosa adott ki.


A kórház dolgozói hétfőn is felvették a munkát, az intézményben a kialakult helyzet ellenére is fogadták a betegeket - hangoztatta a demonstráció helyszínén Bebes István. A polgármester hozzátette: az ÁNTSZ regionális szervezete a múlt héten úgy ítélte meg, hogy az új üzemeltető, az önkormányzat által alapított cég minden szükséges személyi és tárgyi feltétellel rendelkezik, ezért elfogadhatatlannak tartják Falus Ferenc országos tiszti főorvos intézkedését.
 

Fotó: Czika László

.