Hirdetés

Díjmentesen átvizsgálják az autókat Szombathelyen

2012.03.20. 20:32

Az akció a március 24-i közlekedésbiztonsági napon lesz. Előre be kell jelentkezni telefonon vagy e-maillel.

Hirdetés

A Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége kedden az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

 

Tájékoztató
díjmentes közlekedésbiztonsági nyílt napról
 
A téli közlekedés elmúltával, a járműveken a tél okozta hibák feltárása, kijavítása, ezeken túl a későbbi költséges javítások elkerülése és a megfelelő közlekedésbiztonsági állapot fenntartása nemcsak az üzembentartónak, hanem minden közlekedésben résztvevőnek érdeke, felelőssége.
E célok elérésére a Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége a tavaszi közlekedésre felkészülés jegyében díjmentes közlekedésbiztonsági nyílt napot tart.
A gépjármű műszaki vizsgálóállomáson történő vizsgálatokkal a Közlekedési Felügyelőségnek szándékában áll segíteni a megye polgárait a járművük biztonságos üzemeltetésében és balesetmentes közlekedésében. Az akció további célja elősegíteni az emberközpontú közigazgatási gyakorlat kialakítását, közelíteni az ügyfelek és a hatóság kapcsolatát.
A rendezvény időpontja és helyszíne:
2012. március 24-én szombaton, 08:00-tól 13:00-ig Szombathely, Sági u. 4. szám alatt
a Közlekedési Felügyelőség vizsgálóállomása.
Az akció keretében a természetes személy tulajdonában lévő személygépkocsik és tehergépkocsik (3500 kg össztömegig) tekintetében:
1.     A járművizsgálati technológia szerint (környezetvédelmi ellenőrző mérés, fékhatás vizsgálat, lengéscsillapító vizsgálat, világító és fényjelző berendezések működése, állapota, fényszóró ellenőrzés, gumiabroncsok ellenőrzése, alsó vizsgálat) ingyenesen átvizsgálják az érdeklődők járműveit.
2.     Megfelelő műszaki állapot esetén, kérelemre – a vizsgadíj befizetése mellett – műszaki vizsga azonnali lehetőségét biztosítják.
3.     Tanácsokat adnak a járművek tavaszi felkészítésére, üzemeltetésére.
4.     Tájékoztatást adnak a járművek átalakíthatóságáról, ezen belül is az optikai és műszaki tuningról, Xenon lámpák használatáról, illetve egyéb a témakörbe tartozó kérdésről.
Tegyen meg Ön is mindent családja és a közlekedők biztonsága érdekében!
A vizsgálaton történő részvétel előzetes bejelentkezés alapján lehetséges.
Bejelentés a 70/455-7252 telefonszámon (7:30-16:00 óráig), valamint a jarmu-vas@nkh.gov.hu e-mail címen.
 
Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége

 

.