Hirdetés

Dinamikusan készül Zalakaros a nyári szezonra

2012.03.28. 08:30

A legmagasabb városi képviselettel szervezte meg Zalakaros város Katus Attila születésnapját. Az eseményt a REGON médiacsoport is támogatta.

Hirdetés

 A hétvégén exkluzív környezetben, a legmagasabb városi képviselettel szervezte meg Zalakaros város Katus Attila hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobik bajnok születésnapját, hiszen a híres sportoló tölti be 2012-ben „Zalakaros egészségturisztikai nagykövete” státuszt. Az eseményt a REGON médiacsoport is támogatta.

Aki esetleg még nem tudná, Zalakaroson rendkívül komolyan veszi a város minden lakója a turizmust a vendéglátást és a vendégszeretet megvalósulását. Talán ennek köszönhető, hogy cirka fél évszázad alatt mára az ország hetedik legtöbb vendégéjszakát számláló turistaparadicsommá nőtték ki magukat, hosszú szállodasorral, kiváló fürdővel és számos a kikapcsolódást elősegítő programmal a Kis-Balaton és a Tüskevár tövében.

Katus Attilának a hétvége után bizony komolyan kell majd vennie a kalóriatáblázatát, hiszen a sajtó szeme láttára legalább három tortával köszöntötték, számtalan süteményt, ünnepi ebédet, vacsorát és a végén állófogadást kóstolhatott végig a város és a zalakarosi szállásadók jóvoltából. Persze ezzel is reprezentálva, hogy a kikapcsolódás, a regeneráció a kiváló gasztronómia és az egészséges testmozgás mellett finom italokkal és kényeztető fürdőzéssel érhető el igazán.

Az ünnepi ebédnek Zalakros első nagy szállodája a Hunguest Hotel Freya adott otthont, ahol az ZalaKatus Fitt-Oázis 2012. sorozat ünnepélyesen is elkezdődött. Az eseményen a sajtó képviselői mellett Zalakarost a város marketing vezetője Jámbor Tímea, és a városnak a Borok Útja Rallyról már ismert alpolgármester-asszonya Deutschné Lang Erika képviselte.

(A híres páros egyébként az elmúlt évben a Borok Útja Rally női bajnokságát annak rendje módja szerint meg is nyerte.)

A sokfogásos ám mégis könnyed ebéd után következett a vizes próba, ugyanis a hatalmas Zalakarosi Fürdőben számos szórakoztató program várta a szemfüles sajtósokat, akik a fedett medencénél kenuversennyel, majd a thermál medencéknél pedig vízi aerobikkal lazíthatták le az ebédnél begyűjtött kalóriákat.

Miközben szinte minden lépésnél „véletlenül” találkozhattak a városban igazán főszezonnak számító június-szeptember között zajló főszezonra felhívó kecsegtetőbbnél, hívogatóbb ajánlatokkal. Mint megtudtuk a városba érkező turisták négyötöde hazai turista, hiszen a térség klímája, nyugalma és a szállodák magas színvonala a hazai turistákat is elgondolkodtatta már jó ideje, hogy a külföldi club-szállodák, vagy a időjárási viszonyoktól függő szabadvízi pihenés helyett az egész család kiszámíthatóan egy kellemes hetet töltsön a zalai kisvárosban.

Az ünnepség fő eseménye azért mégiscsak a szombaton este tartott szülinapi party volt a családias Aquatherm Hotelben, ahol már a város első embere Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere, tartott hangzatos beszédet arról, hogy mennyire összhangban van a Katus Attila fémjelezte egészséges életmód és a Zalakaros turisztikai szemlélete. A polgármester kifejezte az örömét, hogy az ország egyik legelismertebb életmód tanácsadója is felismerte Zalakaros város erényeit és felvállalta, hogy a város „nagyköveteként” felhívja az emberek figyelmét arra, hogy miként tudnak egyszerre a pénztárcájukra és az egészségükre is vigyázni.

A polgármester hűen az évtizedes turisztikai múltjához minden mondatával és például a finom zalai borokról tartott előadásával megalapozta a Katus Atillának és a debreceni tudományegyetemmel karöltve kifejlesztett rostban gazdag, csökkentett szénhidrát tartalmú Starlight lisztkeverékéből készült torták és sütemények és a hozzájuk fogyasztott zalai borok elfogyasztásához a hangulatot.

A hajnalig tartó mulatság, alias: „sajtónap” vasárnap reggel könnyed reggelikben, hosszú kávékban és az Aquatherm Hotel teraszán eltöltött tavaszi napsütésben, csendes és jó hangulatú beszélgetéssel zárult. (X)

.