Titkos lejárat vezetett a drogültetvényhez (videóval)

2016.01.17. 07:16

252 tő cannabis indica növényt találtak a kecskeméti rendőrök - adta hírül a police.hu.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt L. Máté 29 éves táborfalvai lakos ellen.

A rendőrök házkutatást tartottak L. Máté tartózkodási helyén, ekkor az épület melléképületében egy salgó polc alatt elrejtett lejáratot fedeztek fel, amely egy pincébe vezetett. A föld alatti helyiségben 40-től 100 centiméterig terjedő magasságú, 252 tőből álló cannabis-ültetvényt találtak a nyomozók.

A termesztéshez szellőző-, öntöző- és világítórendszert építettek ki.

A lefoglalt virágzó, aratás előtti álló növényekről a botanikus szakértő előzetes szakvéleményében megállapította, hogy azok kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmaznak, melynek mennyisége a tőszám alapján jelentős.

A nyomozás adatai szerint L. Máté több alkalommal értékesítette is a kábító hatású anyagot. Az előállított férfival szemben felmerült a  bódító hatású szer fogyasztásának gyanúja,  amelyet a vele szemben alkalmazott gyorsteszt pozitív eredménye is alátámasztott.

A nyomozók kezdeményezték a 29 éves őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatásának indítványozását. A gyanúsítottal szemben a további eljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

.