Hirdetés

Hamarosan újra a boltokba kerülhet a Calcium-Sandoz

Hamarosan újra a boltokba kerülhet a Calcium-Sandoz

MTI

2018.09.21. 20:47

Megszólalt a gyártó a Calcium-Sandoz tablettáról.

Hirdetés

A forgalomból kivont Calcium-Sandoz pezsgőtabletta gyártója arra törekszik, hogy a termék minél előbb újra kapható legyen. 

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - a Sandoz Hungária Kft. kérésére - minden Magyarországon forgalomban lévő Calcium-Sandoz pezsgőtablettát kivont a magyar piacról, mert korábban e termék négy gyártási tételében határérték feletti elemi szennyezést találtak. 

Sajtóhírek szerint ólomszennyezésről van szó.
A Calcium-Sandoz pezsgőtablettát forgalmazó Sandoz Hungária Kft. az MTI-hez eljuttatott közleményében arra is kitért, hogy az orvosi kockázatelemzés alapján napi egy pezsgőtabletta fogyasztása nem jelent egészségügyi kockázatot.

Fontosnak tartják - írták -, hogy

a Calcium-Sandoz pezsgőtablettához a betegek mielőbb újra hozzájuthassanak, ezért mindent elkövetnek, hogy az igényeket néhány hónapon belül újra kielégíthessék, és elkötelezettek a mellett, hogy minden piacra kerülő termékük megfeleljen a minőségi előírásoknak.

Egyben kiemelték, hogy a cég által Magyarországon forgalmazott D-vitaminos és C-vitaminos pezsgőtabletta-készítményeket nem érintik a gyógyszerhatóság intézkedései, ezek a termékek megfelelnek a minőségbiztosítási elvárásoknak.
 

.