Hirdetés

Várhatóan őszre készül el a Soproni Gyógyközpont diagnosztikai tömbje

2014.06.27. 17:07

A munkálatok jó ütemben haladnak, az építés projektvezetője Kenyeres Bertalan, valamint Sopron polgármestere, Fodor Tamás egyaránt úgy vélik, a diagnosztikai tömböt már szeptember végén átadhatják.

Hirdetés

A reggeli órákban a Soproni Gyógyközpont betekintést engedett a sajtó képviselői, valamint a város vezetői számára, hogy bepillanthassanak az új diagnosztikai tömb építésének munkafolyamataiba, valamint jövőbeli működésébe.

Az épület homlokzata látványos fejlődésen ment át az elmúlt tíz hónap alatt, helyenként már el is nyerte végleges formáját, s mint ahogy a belső felszerelésekre, a külső felépítésre is jellemző a modern technológiák használata. Az alumínium homlokzat alatt 15 cm-es hőszigetelés védi a falakat.

A belső részeken már több szárny és helyiség kezd felismerhető formát ölteni, így szabad szemmel is láthatóak a kényelmes, tágas várók, a fekvőbetegeknek kialakított világos szobák, vagy az egyes műtők, vizsgálók területei. A tervezők a természetesség kialakítására törekedtek, ezért mindenhol hatalmas, széles nyílászárók fogadják a látogatót, helyet adva ezzel a fénynek és a friss levegőnek.

A diagnosztika tömb elkészülése sok változást és újítást jelent majd a soproniak és a térségben élők számára egyaránt. Ide kerül ugyanis a gasztroenterológia, a neurológia, az endoszkópos laboratórium, a vérvétel, valamint a terhes gondozás és a nőgyógyászati szakrendelés is. Ezen kívül az épületet földalatti alagutak kötik össze a többi szárnnyal, így a betegek és a laboratóriumi eredmények szállítása kellemesebbé, gyorsabbá és költséghatékonyabbá válik.

A belgyógyászati jellegű fekvőbeteg ellátás szintén itt kap majd helyet 40-40 fekvőhellyel, kétágyas szobákban, külön vizesblokkokkal, s természetesen a lehető legkorszerűbb műszerezettséggel felszerelve.

A közel 6700 négyzetméter alapterületű épületben légkondicionáló könnyíti majd meg a páciensek és az orvosok életét.

Az épület átadása várhatóan ősszel valósul meg, a tervezők és a városvezetőség pedig reméli, a beruházás sokat javít majd a helyi egészségügyi ellátáson és a betegek életén.

A nagyszabású beruházást és fejlesztést az Új Széchenyi Terv keretében elnyert támogatás (ötmilliárd forint) tette lehetővé.

Galéria

.