Egy újabb 200 millió forintos autóipari beruházás Győrött

2011.10.27. 18:51

autóipar

Autóipari vállalatoknak,köztük az Audinak, a Volkswagwennek, a brit Mahle cégnek egyedi célgépeket gyártó Stefani Hungária Kft. több mint 200 millió forintos kapacitásbővítő beruházást hajtott végre a Győri Ipari Parkban Európai Uniós és magyar állami támogatással.

A telephelyfejlesztéshez 52,3 millió forintot nyert el a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében a német tulajdonú cég,amely az idén hat százalékos forgalomnövekedésre számít a tavalyi 1,1 milliárd forintos árbevételhez képest - mondta Alexander Fina ügyvezető igazgató a csütörtöki avatás alkalmából az MTI érdeklődésére.

Az invesztíció keretében emelt 600 négyzetméteres gyártócsarnokot összeépítették a meglévő 800 négyzetméteres csarnokkal. Két megmunkáló központot szereztek be, amely a forgácsolás terén bővíti a termelőkapacitást.

A Stefani Hungária Kft. 2005-ös indulása óta a győri Audi számára tervez és gyárt egyedi megmunkáló berendezéseket , továbbá biztosítja ezek szervizét. Az Audin kívül partneri köréhez tartoznak a Volkswagen csoport más gyárai,köztük a Lamborghini és megtörtént az első kapcsolatfelvétel a Mercedessel is.

Az idei várható eredményről és a tavalyi nyereségről az ügyvezető igazgató nem nyilatkozott. A cég nem egészen ötven munkatársat foglalkoztat döntően gépész-, és villamosmérnököket.

A németországi anyacég Győr mellett Nagyszebenben működtet még gyártó üzemet. Az egyedi gépek tervezése, gyártása és szervizelése mellett másik profilja a fémforgácsolás. Gyártmányait több európai országában, továbbá Kínában és Mexikóban értékesíti. A cégcsoport összesen 200 embernek ad munkát.
 

.