Hirdetés

Megújult a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár honlapja

2015.01.09. 12:57

Hirdetés

Megújult a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár honlapja, melyet a pontosabb tájékoztatás érdekében hoztak létre.

A megjelenésében egyaránt látványos, innovatív fejlesztéssel készült, rövidesen öt nyelven olvasható internetes oldalt, a Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából megrendezendő 2016-os jubileumi évre készülve alkottuk meg. A portál mindazon adatokat, információkat és tartalmakat szolgáltatja, amelyek segítik a kutatók/látogatók pontos és naprakész tájékoztatását.

A weboldal célja nem más, mint hogy a könyvtárak életét követhetővé tegye: tájékoztatást nyújtson a látnivalókról, az aktuális hírekről, a rendezvényeinkről, illetve felhívja a figyelmet az újonnan beszerzett dokumentumokra, az olcsón megvásárolható antikvár könyvekre.

A korábbi rendezvényeinkről és kiállításainkról ugyancsak talál képeket a látogató, emellett bővítettük a galériát. Újdonság, hogy míg korábban csak az Egyházmegyei Könyvtár szolgáltatásairól tájékozódhattak, mostantól már a különgyűjteményekről (Herzan-könyvtár, Mikes-könyvtár, Szent Márton Kölcsönkönyvtár) is találnak ismertetőt, amellett galériát.

Mindezeken túl, a portál felületén kívánunk szakmai-tudományos tájékoztatást adni oly módon, hogy a digitalizált tartalmak egy részét közzétesszük. A legnagyobb érdeklődés vélhetően a digitalizált névtárak kutatása/böngészése iránt várható.

A közérdeklődésre számot tartó digitális tartalmak így minél több felhasználó számára válnak elérhetővé. Könyvtárunkban 2010-ben kezdődött a webkatalógus építése. Az elmúlt években a könyvtáros kollégák több mint 21000 dokumentum adatait vették fel a katalógusba, de a java még hátra van. 60000 retrospektív katalógustétel adatbevitele szükséges ahhoz, hogy a könyvtárak állományának (kb. 80000 kötet) katalógusai online elérhetőek legyenek. A webkatalógus önálló internet címe: http://konyvtar.sze.rke.hu/szombathely/