Hirdetés

Egymillió eurós technológiai fejlesztés egy beledi kft-nél

2012.03.10. 09:45

Technológiai váltást hajtott végre közel 1 millió eurós beruházással a Wiedenmann Kft. Beleden – mondta a cégvezető az MTI-nek.

Hirdetés

Pálkövi Tamás ismertetése szerint a tavaly 1,9 milliárd forintos árbevételű társaság kis szériákban golfpálya karbantartó gépeket, tolólapokat, seprűgépeket gyárt.

A fejlesztés keretében beszereztek egyebek között egy automata szemcseszóró berendezést és egy új típusú lézergépet, amely a hagyományos lézervágónál jóval gyorsabb, az igazi különlegessége pedig az, hogy színesfém, azaz vörös-, és sárgaréz vágására is képes. A beruházási összeg mintegy 30 százalékát támogatásként nyerte el a vállalkozás a Gazdasági Operatív Program keretében.

A fejlesztéssel a piaci igényeknek mentek elébe, emellett a cégvezető kiemelte a fejlesztés munkahelymegtartó szerepét is. A kft.-ben 122 munkatárs dolgozik jelenleg.

Az idén legalább 5 százalékos árbevétel-növekedésre számító beledi üzem gyártmányait a német anyacég értékesíti. A Wiedenmann GmbH európai részesedése 72 százalékos ebben az ágazatban.