Hirdetés

Együttműködik a Vas Megyei Civil Szolgáltató Központ és a Nyugat-Dunántúli Jogpont Hálózat

2010.08.12. 13:49

A megállapodást a sajtó jelenlétében írták alá csütörtökön. Könnyebbé válhat a civilek jogi képviselete, de a program folytatásához szükséges pályázatok késnek.

Hirdetés

A megállapodást a sajtó jelenlétében írták alá csütörtökön. Könnyebbé válhat a civilek jogi képviselete, de a program folytatásához szükséges pályázatok késnek.

Simon Annamária, a Nyugat-Dunántúli Jogpont Hálózat projektvezetője elmondta, 2009. februárjában Uniós támogatással indult el útjára a Jogpont Hálózat díjmentes jogi- és információs szolgáltatása munkajog, cégjog és társadalombiztosítási jog területén.

A Nyugat-dunántúli Jogpont Hálózat 21 irodája 12 képzett ügyvéddel várja a segítségre, tanácsra szorulókat. A Jogpont egyébként igen sikeres. Országszerte már 34 ezer ember kereste fel az irodákat.

Tarsoly Péter, a Vas Megyei Civil Szolgáltató Központot működtető Think Tank 2005 Alapítvány alelnöke elmondta, hogy központjuk fő céljának tekinti, hogy hozzájáruljon Szombathely és térsége kulturális és társadalomtudományi életének sokszínűvé tételéhez. Kulturális és társadalomtudományi céljaink megvalósítását a civil szektor fejlesztésében, a helyi társadalom érdekérvényesítésének elősegítésével kívánja elérni.

E megállapodással céljuk a megyében működő civil szervezetek érdekérvényesítéséhez szükséges jogi tanácsadás biztosítása.

Az együttműködés által jogi-, és információs szolgáltatások ügyfelek részére könnyebben elérhetővé válnak, hiszen érdekeik hatékony képviselete megfelelő információ és szaktudás nélkül lehetetlen. Az érintett területet kiválóan ismerő szakemberek és jogászok bevonásával támogatják az ügyfeleket a jogi érdekérvényesítés folyamatában.

Horváth Csaba a projekt koordinátora reményét fejezte ki, hogy mielőbb kiírják a pályázatot, amely ahhoz szükséges, hogy megfelelő színvonalon tudják folytatni a munkát. Ennek hiányában félő, hogy az elmúlt időszak eredményei veszendőbe mennek.