Tíz tuti tipp, hogy ne legyen feszült karácsonyod

2019.12.13. 17:00

Karácsonykor mindenütt együtt a család és ennek általában mindenki örül is, de gyakori az, hogy ilyenkor olyan rokonokkal is egy asztalhoz ülünk, akikkel év közben talán feszültebb a viszonyunk.

Van tehát annak veszélye, hogy ilyenkor egy félreértett, vagy éppen célzott megjegyzés tönkreteheti a hangulatot és a boldog várakozást, az örömet felváltja valami, amely inkább egy rémálomhoz hasonlít.

Pedig a karácsony nem arra való, hogy lejátsszuk azokat a meccseket, melyeket év közben elmulasztottunk, szóval most tíz tippet adunk arra hogyan kerüld el a buktatókat és hogyan légy bűbájosan kedves az ünnepek alatt.

Túlélési viselkedéskódex karácsonyra

Légy kellően nyitott!

Az együttlét során elhangozhatnak olyan ötletek, javaslatok, tanácsok, melyekkel nem értesz egyet és valószínűleg eszed ágában sincs megfogadnod őket. Még akkor is, ha mindezt provokációnak értékeled, közelíts nyitottan a kérdéshez. Mondd például azt, hogy majd megfontolod a későbbiekben

Mosolyogj!

A pozitív hozzáállás sokkal hitelesebb, ha mosoly is társul mellé. Segít megtörni a jeget és oldottabbá teszi a beszélgetést. Igyekezd élvezni a társaságot és ügyelj arra, hogy ez a mosoly menet közben se alakuljon át kényszeredett vicsorgássá.

Légy segítőkész!

Bárki is szervezi az adott napot, biztosan nem volt könnyű dolga, hiszen ilyenkor egy sor dologra kell odafigyelni, rengeteg mindent kell megszervezni. Ajánld fel a segítségedet, vedd ki a részedet a munkából és ha lehet, az előkészületekből is. Vegyél részt az elpakolásban, vagy a mosogatásban is. Mindenki értékelni fogja az igyekezetedet. >>> Ez a hat csillagjegy kimaxolja a karácsonyt

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.