Hirdetés

A modern mosógépek jellemzői: több kényelem és megtakarítás

A modern mosógépek jellemzői: több kényelem és megtakarítás

2021.02.08. 20:33

Már nincs idő órákon keresztül a konyhában sürgölődni, tevékenykedni, nem érünk rá a mosásra sem órákat várni.

Hirdetés

A 21. század ember élete felgyorsult. Olyan eszközökre van szükségünk, amelyek megkönnyítik és segítik az életünket. Már nincs idő órákon keresztül a konyhában sürgölődni, tevékenykedni, nem érünk rá a mosásra sem órákat várni. Olyan háztartási eszközökre áhítozunk, amelyek valóban segítséget nyújtanak a mindennapokban, amelyek csak kevés időt rabolnak el a kevéske szabadidőnkből.

Szerencsére, a gyártók nagyon is jól ismerik a ma emberének az igényeit, ezért valóban olyan háztartási eszközök, köztük mosógépek kerülnek a piacra, amelyekkel nem csak spórolhatunk, de a kényelmünket is szolgálják. A modern mosógépek számtalan pozitív jelzőt kaphatnak. Mutatjuk is, melyek ezek.

Modern mosógép nagyobb kapacitással

A mosógépek hosszú utat tettek meg a fejlődés útján. Ma már nem csak egyszerűen mosógépet veszünk, hanem a saját igényeinket figyelembe véve olyan modern mosógépet is választhatunk, amely maximálisan kielégíti az igényeinket.

A nagyobb családban több a szennyes ruha is. Idő nem lesz több, így a nagyobb teljesítményű mosógépek ez esetben jó szolgálatot tesznek, hiszen az ilyen modern mosógéppel egyszerre nagyobb adag ruhát is moshatunk, ezzel pedig nem csak pénzt, energiát is spórolhatunk akár.

A centrifugálási sebesség is sokat jelent

Nem is gondolnánk, mennyire megkönnyíti a dolgunkat a mosógép centrifugálási sebessége. Minél nagyobb egy mosógép centrifugálási sebessége, annál kevesebb víz marad a ruhákban, ez pedig azt vonzza maga után, hogy kevesebb ideig kell szárítani a ruhákat, vagy a ruhaszárítót kevesebb ideig kell a lakásban kerülgetni, mert a ruhák hamarabb megszáradnak azon kiterítve.

Az érzékelő mosógépek is megkönnyítik a dolgunkat

Még sokszor a leggyakorlottabb háziasszonyok sem tudják, hogy egy-egy ruhadarab milyen hőfokot, milyen mosási időt kíván meg. A mai modern mosógépek közül választhatunk olyat is, amely leveszi a vállunkról ezt a terhet, ezzel is komfortosabbá varázsolva az életünket.

Egy-egy ilyen modern mosógép egy gyors „felmérést” végez, ugyanis megállapítja, hogy milyen az adott ruháknak az anyaga, mennyire szennyezett, mennyire kemény a víz, és ezeknek az adatoknak a birtokában a mosási programon is változtathat.

Még a mosószerrel sem kell foglalkoznunk

A mosószeradag meghatározása sem könnyű feladat, hiszen az adagolásnál szintén sok szempontot figyelembe kell vennünk, de csak akkor, ha a mosógépünk nem magától adagolja a mosószert. Ma már automataadagolással ellátott mosógépek is megkönnyíthetik a mindennapjainkat, hiszen képesek felmérni a ruha súlya és az adott ruha textúrája alapján, hogy mennyi mosószerre van szükség egy-egy mosás alkalmával.

Még a mosógép is lehet intelligens

Ma már nem csak az ember lehet intelligens, hiszen nagyon sokféle okos eszközt gyártanak pont azért, hogy nekünk, embereknek sokkal élhetőbb és egyszerűbb legyen az életünk. Az úgynevezett intelligens mosógépek csatlakoztathatók az okostelefonokhoz egy alkalmazás segítségével. Ennek birtokában még csak otthon sem kell lennünk, hogy elindítsunk egy programot, vagy éppen megállítsuk azt.

Akár a távolból is irányíthatjuk az okos eszközeinket, a modern mosógépünket. Az okoseszközökkel vezérelt mosógép nagyon hasznos, hiszen így a távollétünkben is folyhat az otthonunkban a házimunka, ami ismét csak plusz szabadidővel ajándékoz meg bennünket.

Környezet és pénztárcabarát mosógépek

A mai, modern mosógépek nem csak hatékonyabbak, de sokkal kevesebb energiát és vizet fogyasztanak, mint elődjeik. Ezzel nem csak a környezeti terhelést csökkentjük, de több pénz marad a pénztárcánkban is.

A mosási programmal is takarékoskodhatunk

A modern mosógépek sok-sok hasznos programmal vannak ellátva, hiszen nem mindegy, hogy milyen hőfokon és mennyi ideig mosunk egy pamut vagy egy gyapjú ruhát. Az egyik legkedveltebb program talán a gyors mosás funkció, ami akkor hasznos, ha még aznap fel szeretnénk venni pár ruhadarabot, ami éppen a szennyesben van. A gyors programos mosásnál kevés és kevésbé szennyezett ruhát javasolt a mosógépbe pakolni.

.