Rosalia Borpiknik - Rosék, pezsgők és programok a Városligetben

MTI

2024.05.26. 14:02

A fesztivál főszereplői a borok, a street food és a kézműves ennivalók lesznek.

A csaknem negyven boros kiállító által kínált rosék, pezsgők és egyéb borok mellett street food és kézműves ennivalók, valamint számos program várja a közönséget a Rosalia Borpikniken május 31. és június 2. között a Városligetben.

A fesztivál főszereplői a rosék, gyöngyözők, habzók és pezsgők, de a pincészetek szortimentjében mindenki megtalálja a neki szóló stílust a könnyű fehérboroktól a testes vörösekig - közölték az MTI-vel a szervezők, kiemelve a VinAgora Nemzetközi Borverseny külön standon bemutatkozó tételeit.

A gasztronómiai kínálat gerincét a street food irányzat adja, de a kínálatban lesz modern kisvendéglő újragondolt magyar specialitásokkal, kézműves desszert és prémium sajt is.

A Rosalia színpad programját gyerekműsorok, különböző stílusban játszó DJ-k és egyéb fellépők színesítik, a Rosalia Lounge sátorban pedig a Le Troquet bár várja a belépésre jogosult vendégeket a borokkal croissant-nal, baguette-tel, játékokkal és francia borkóstolókkal.

A Kreatív kuckó számos családi programot kínál, míg a Jókutya Kutyaiskola foglalkozásokkal, tréningekkel és bemutatókkal kedveskedik az állatbarátoknak.

A mozogni vágyók - előzetes regisztráció után - borjógán vehetnek részt, majd a fesztivál utolsó napján 11 és 14 óra között napján tartják meg a Rosalia Brunch-ot, amelyre plédekkel, nyugágyakkal és piknikezéshez passzoló ételekkel-italokkal készülnek a szervezők.

A belépés ismét ingyenes lesz, kóstolni azonban csak a helyszínen vagy elővételben is megvásárolható, Rosalia logós
pohárban lehet majd. A fesztivál teljes programja a rosalia.hu linken érhető el.

.